BORIS BEVESTIGD ALS SUPPORT ACT VAN SIMPLY RED

07-05-2009 @ 10:19

Op vrijdag 3 juli verzorgt Boris het voorprogramma van Simply Red in het Westerpark in Amsterdam.
Boris werd in 2004 bekend bij het grote publiek door zijn deelname aan Idols. Het was de aftrap om te gaan samenwerken met een aantal gerenommeerde internationale muzikanten. In zijn jonge carrière heeft Boris duetten gezongen met soulvedettes als John Legend en Angie Stone.
Boris is van jongs af aan muzikaal beïnvloed geweest door grote soulhelden als Prince en Michael Jackson, maar ook door Otis Redding en Marvin Gaye. In 2005 werd Boris genomineerd voor een Edison Award voor Beste Zanger en in 2007 won hij de Edison Jazzism Publieksprijs. Begin dit jaar is zijn derde album ‘Live my Life’ verschenen.

Simply Red heeft in 25 jaar een omvangrijk en indrukwekkend repertoire opgebouwd met vele succesvolle albums en mooie hits. Aanleiding voor de zomertournee in 2009 is het nieuwe Simply Red album ‘25 - The Greatest Hits’. De uit Manchester afkomstige band rond Mick Hucknall gaf op 21 en 22 april nog twee concerten in een uitverkochte Heineken Music Hall. Op 3 juli is Simply Red weer terug in Amsterdam. Het openluchtconcert maakt onderdeel uit van de serie concerten die Mojo Concerts deze zomer voor de derde keer organiseert in Cultuurpark Westergasfabriek onder de naam Live at Westerpark.

In 2007 maakte Mick Hucknall bekend dat Simply Red er na de tournee in 2009 mee gaat stoppen. Na 25 jaar vind Hucknall het genoeg geweest en wil hij zich meer concentreren op zijn solocarrière.
 
SIMPLY RED ‘The Greatest Hits'
+ support act Boris
Vrijdag 3 juli 2009
Cultuurpark Westergasfabriek – Amsterdam
Entree: € 49 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur