Eerste editie Curaçao North Sea Jazz Festival groot succes

06-09-2010 @ 13:27

De organisatie van het Curaçao North Sea Jazz Festival is uitermate enthousiast over de eerste editie van het festival. De uitgelaten stemming bij zowel het publiek als de artiesten zorgde voor een ongekende positieve en feestelijke sfeer. Gedurende de twee festivaldagen zijn er circa 18.000 bezoekers geweest. Het evenement is bijzonder soepel en zonder problemen verlopen.

De openingsact Sierra Maestra warmde met hun Caribische klanken het publiek meteen al op voor de rest van de avond. Vervolgens namen George Benson en India het over die beiden op geheel eigen wijze het publiek bespeelden. Na een spectaculair optreden van Luiz Enrique was Lionel Richie de ultieme afsluiter van de eerste festivaldag. Vanaf de eerste noot was er een samenspel tussen publiek en de zanger. Hij bracht zijn talloze hits in de tropische warmte en duizenden mensen zongen en dansten mee tot half twee ‘s nachts.

De tweede festivaldag werd geopend door Nathalie Cole en Sergio Mendes. John Legend veroverde de harten van het publiek en ook Giovanca met haar Curaçaose roots werd warm onthaald. Simply Red sloot de avond feestelijk af. De sfeer tijdens het gehele festival was uitermate goed. Festivaldirecteur Jan Willem Luyken: “Het festival is geworden zoals wij het voor ogen hadden. Een hele mooie programmering met veel topacts op drie podia. Wij hebben veel aandacht aan het decor en de faciliteiten besteed maar met name het enthousiasme van het publiek heeft voor dit succes gezorgd. Wij hebben geweldig samengewerkt met onze locale partners, bedrijven en diensten waardoor het allemaal  soepel verlopen is”.

Gregory Elias, initiatiefnemer van Fundashon Bon Intenshon: “Ik droom ervan dat Curaçao ooit een vaste gastheer mag worden van evenementen van dit niveau. Dit weekend hebben we de eerste stap in die richting gezet. Ik feliciteer daarom iedereen die hieraan heeft meegewerkt”.

CURACAO NORTH SEA JAZZ FESTIVAL
3 & 4 September 2010, World Trade Center, Piscadera Bay, Curacao.