Eerste Highlands Festival 16 mei 2009 in Amersfoort.

05-05-2009 @ 11:44

Een nieuw blues en rock festival maakt zich op voor haar première. Te midden van allerlei berichten over terugtrekkende sponsoren in festivalland maakt het Highlands Festival de balans op. Alle toegezegde sponsorondersteuning in geld en diensten is zo goed als binnen.  
Het festival heeft een fantastische line-up met o.a. Buddy Guy, Sonny Landreth en Jethro Tull. Daarnaast is de insteek, het lekkerste blues festival van Nederland worden, ook veel mensen opgevallen. Inzetten op comfort, lekker eten en drinken en een leuk bijprogramma is nieuw in de blues en rock, en dat heeft mensen nieuwsgierig gemaakt.
Het programma is met zorg en smaak samengesteld, grote namen worden afgewisseld met acts die aan het begin staan van een beloftevolle carrière. De programmering is speciaal afgestemd op liefhebbers van blues en betere rockmuziek. De acts, acht in totaal, zijn representatief voor het heden, verleden en de toekomst van de blues en rock. De hoofdacts komen uit het buitenland, maar ook de vaderlandse blues en rock scene is vertegenwoordigd.

Highlands gaat voor de top in blues en rock. Het programma begint om 12.00 uur en eindigt om 24.00 uur.

Buddy Guy (1936) is een van de laatste nog levende vertegenwoordigers van de oorspronkelijke bluesmannen uit Chicago.  
Mick Taylor, als rockgitarist is hij medeverantwoordelijk voor wat algemeen gezien wordt als de beste periode van the Rolling Stones, van Let It Bleed tot Exile On Mainstreet.
Aynsley Lister. Zijn naam dook onlangs op in een lijst met de tien beste bluesacts van dit moment naast die van The White Stripes en John Mayer.
Eddy Clearwater is een van de beste en meest authentieke vertegenwoordigers van de stijl die als Chicago blues de boeken is ingegaan.
The Juke Joints uit Zeeland hebben zich in 25 jaar weten te nestelen aan de absolute top de bluesscene.
Jethro Tull is, onder leiding van Ian Anderson, ongemerkt uitgegroeid tot een van de best verkopende acts in 50 jaar pophistorie. De teller staat op meer dan 100 miljoen albums.
Sonny Landreth wordt algemeen beschouwd als de beste slide-gitarist van zijn generatie.
Ilene Barnes is een Amerikaanse singer-songwriter van Afrikaanse, Indiaanse en Ierse afkomst die aan de vooravond staat van een internationale doorbraak.
Ian Parker is een Engelse zanger-gitarist die wat zijn gitaarspel betreft binnen de blues valt, maar zich als tekstdichter makkelijk meten kan met zijn literaire vak-broeders uit het singer-songwritergilde.

Het nieuwe blues en rock festival is geboren in het brein van vier bluesfanaten die hardop droomden over hun ideale festival. Dat kwartet is inmiddels uitgegroeid tot enige tientallen muziekliefhebbers, die hun kwaliteiten inzetten om die muzikale droom te realiseren. Bovendien steunen zo’n twintig bedrijven, waaronder Double 2; het media bedrijf van Jan Douwe Kroeske, het Highlands Festival met raad en daad. Doorgewinterde festivalorganisatoren, decorontwerpers en geluidstechnici concretiseren de plannen. Tekstschrijvers, grafisch ontwerpers en accountants zorgen vanuit hun specialismen voor de randvoorwaarden. Het festival heeft inmiddels bijna tweehonderd ‘vrienden’ die allen muziekliefhebbers zijn en het festival een warm hart toedragen.
Het muziekfeest is er speciaal voor de fans van blues- en rockmuziek die naast goede muziek dit ook willen beleven in een comfortabele ambiance met vele faciliteiten om optimaal te genieten. Dus naast genieten van lekkere muziek kan de bezoeker smakelijk eten en drinken, waarbij de catering tot in de puntjes is geregeld. Dat betekent een perfecte cappuccino, keuze uit verschillende biersoorten in de diverse cafés, een ruime keuze aan de dinertafel en een goede wijnkaart. Dit alles uiteraard tegen redelijke prijzen.
Naast blues en rock toppers voorziet Highlands in leuke theateracts op de momenten dat er op het podium driftig wordt omgeplugd en kan de bezoeker uitgebreid shoppen in de festivalwinkeltjes waar hij eindelijk die zeldzame LP op de kop kan tikken of die CD die hij nog niet had. Al met al een compleet en gevarieerd programma.

Het Highlands Festival is er voor een breed publiek die naast goede muziek ook zoeken naar comfort, een gezellig onderonsje en genieten van een uniek festivalterrein. Om die reden is het festivalterrein voorzien van alle mogelijke gemakken, zoals voldoende zitruimte om tijdens of tussen de optredens op adem te komen. Verder zorgt Highlands dat bezoekers in geval van neerslag, droge voeten houden.
De kaartverkoop voor het Highlands Festival wordt verzorgd door Ticket Service® Nederland (www.ticketservice.nl) 
Voor meer informatie en het laatste nieuws kijk op de website
http://www.highlandsfestival.nl/