Eric Clapton: Crossroads Guitar festival 2013

05-10-2013 @ 13:54

Afgelopen zomer hield Eric Clapton zijn fameuze Crossroads festival, ditmaal in de ´beroemdste arena van de wereld´ Madison Square Garden, NYC.

De hoogtepunten van dit festival - Eric Clapton Crossroads Guitar Festival - verschijnt 15 november a.s. op 2DVD, 2-Blu-ray en voor de eerste keer op CD. De 2-Blu-ray en 2-DVD versie bevat bijna vijf uur muziek met 45 tracks, gesprekken met de artiesten en behind the scenemateriaal.

Deze vierde editie bevat een indrukwekkende line-up met optredens van onder andere The Allman Brothers Band, Blake Mills, Buddy Guy, Derek Trucks, Doyle Bramhall II, Gary Clark Jr., Jeff Beck, John Mayer, Keith Richards, Keith Urban, Los Lobos, Robert Cray, Sonnuy Landreth, Steve Cropper, Vince Gill, Warren Haynes. Naast optredens van blues klassiekers en beroemde hits, zijn er ook memorabele samenwerkingen tot stand gekomen tussen de diverse artiesten. Zoals optredens van John Mayer samen met Keith Urban met het door the Beatles geschreven ´Don´t Let Me Dow´, Vince Gill & Clapton met ´Lay Down Sally´, Keb Mo & Taj Mahal met Sleepy John Estes ´Diving Duck Blues´, Warren Haynes & Derek Trucks met een akoestische versie van Neil Young´s ´The Needle And The Damage Done´.

Sinds 2004 wordt het Crossroads Festival elke drie jaar gehouden. Het festival is al snel uitgegroeid tot hét ultieme gitaar evenement, waar de grootste artiesten van de wereld samenkomen om geld in te zamelen voor het CrossCroads Centre in Antigua. Clapton richtte deze organisatie (1998) op om hulp te bieden aan mensen die lijden aan een drugsverslaving.

De uitverkochte show in 2004 werd op 2DVD uitgebracht – is inmiddels tien keer platina in de VS - en is tot op heden één van 's werelds best verkopende muziek DVD´s. De Crossroads editie uit 2007 bereikte zes keer de platina status en de editie uit 2010 vier keer platina. Ook in Nederland waren de voorgaande releases van Crossroads succesvol met in totaaal meer dan 33.000 verkochte exemplaren.

Met 17 Grammy Awards op zijn naam wordt de in 1945 geboren gitaarlegende Eric Clapton gezien als één van de meest belangrijke en meest invloedrijke gitaristen aller tijden. Clapton stond dan ook hoog in de lijst van Rolling Stone Magazine Top 100 gitaristen aller tijden.

Albumtitel: Eric Clapton Crossroads Guitar Festival
Releasedatum: 15 november 2013

http://www.ericclapton.com

http://www.crossroadsguitarfestival.com/