Ellen ten Damme tart het lot; première op vrijdag de 13e met Durf jij

17-02-2009 @ 19:14

Na haar succesvolle theatertour 'Von Kopf Bis Fuss' is Ellen ten Damme dit seizoen terug met de gloednieuwe theatershow 'Durf jij'. Ellen zingt nummers van haar nieuwe, Nederlandstalige album welke in maart 2009 uitkomt. De CD is geïnspireerd door dichter en schrijver Ilja Leonard Pfeiffer. Op basis van zijn teksten schreef Ellen de muziek. Het is voor het eerst dat ten Damme haar hele theaterprogramma in het Nederlands doet. 'Durf jij' gaat op vrijdag 13 maart in première in de Stadsschouwburg Haarlem.
 
In haar shows laat Ellen zien dat popmuziek en theater uitstekend samen kunnen gaan. Vorig jaar werd al duidelijk dat Ellen een dijk van een stem heeft en een performance geeft waar haar veelzijdigheid goed naar voren komt. Begeleid door Nederlands beste muzikanten zal multitalent Ellen ten Damme ook deze tour haar publiek verrassen met alle ingrediënten die zij rijk is. Ellen zingt, danst, speelt gitaar, viool en piano. Daarnaast laat zij zich tijdens haar show ook zélf bespelen, namelijk door één van haar muzikanten, wanneer ze verandert in een liggende drumcomputer.

Dat Ten Damme nu voor een geheel Nederlandstalige show kiest vindt zij alles behalve eng of truttig: "Ik ben vanuit het Engels en Duits opeens in het Nederlands beland en dat is heel anders. Nederlands is veel hoekiger, je gaat automatisch anders zingen. Ik probeer natuurlijk wel iets nieuws te doen. Het is geen cabaret en ook niet truttig; ik zing pop en hoop daarin vernieuwend te zijn." Ellen schrijft alle muziek zelf: "Ik gebruik de teksten van Ilja Leonard Pfeiffer, of ik misbruik ze eigenlijk. Soms pak ik er maar een zin uit en daar maak ik dan de muziek bij".

Van nov t/m dec 2008 speelde Ellen de show al in try-out vorm. Gedurende deze shows bepaalden Ellen en de band het definitieve format van het programma. Het resultaat is vanaf maart t/m mei in de Nederlandse Theaters te zien!
http://www.ellentendamme.nl/

deel van de tour:

06-mrt-09 Theatertour      Posthuis Theater        Heerenveen (try out)      
07-mrt-09 Theatertour      Posthuis Theater       Heerenveen    (try out)      
11-mrt-09 Theatertour      Theater De Leest       Waalwijk  (try out)   
12-mrt-09 Theatertour      Theater De Poorterij       Zaltbommel  (try out)   
13-mrt-09 Theatertour      Stadsschouwburg        Haarlem     
14-mrt-09 Theatertour      Stadsgehoorzaal       Vlaardingen     
19-mrt-09 Theatertour      Theater Markant       Uden         
20-mrt-09 Theatertour      Stadsschouwburg        Sittard-Geleen
21-mrt-09 Theatertour      Isala Theater       Capelle a/d IJssel         
24-mrt-09 Theatertour      Th. Hotel De Oranjerie  Roermond         
26-mrt-09 Theatertour      Muziekcentrum       Enschede         
27-mrt-09 Theatertour      Muziekcentr. Frits Philips       Eindhoven         
31-mrt-09 Theatertour      Schouwburg Amphion       Doetinchem         
rest van de tour, zie website Ellen ten Damme

http://www.ellentendamme.nl/