Nieuwe DVD Within Temptation op 2 binnen in Engeland

30-09-2008 @ 10:47

Black Symphony, de nieuwe DVD van de internationaal meest succesvolle Nederlandse band Within Temptation is deze week op #2 binnen gekomen in de Engelse muziek-DVD-charts. Black Symphony is uitgebracht op DVD, CD en Blu-ray Disc en bevat onder andere een concertregistratie van de band met het Metropole Orkest in Ahoy, Rotterdam.
De DVD heeft in verschillende landen al zeer veel lovende recensies ontvangen. Het Britse muziekblad Kerrang! gaf het concert de hoogste waardering en bestempelde "Black Symphony" als "the greatest show on earth". Zowel de DVD als de bijbehorende live-CD zijn ook in Nederland nieuw binnengekomen in de top 5.
"Black Symphony" is tevens op het nieuwe formaat Blu-ray Disc uitgekomen. Dit maakt Within Temptation de eerste Nederlandse band die een Blu-ray Disc op zo'n grote schaal uitbrengt. De disc bevat de hoogst mogelijke video- en audiospecificaties, een unieke eigenschap waarmee Black Symphony op dit vlak een van de weinige muziekreleases van dit moment is.
De band zal dit jaar afsluiten met een exclusieve theatertour in Nederland en België. De band was nog niet eerder in het theater te zien. Als deze tour is afgerond, heeft de band in twee jaar bijna 200 keer opgetreden in 40 landen.

www.blacksymphony.nl  
www.within-temptation.com