HOLLANDSE NIEUWE: Chris Luka

23-06-2008 @ 22:32

Chris Luka (1978) is een veelzijdige creatieveling. Zo kun je hem het beste omschrijven. Een zelfstandige grafische ontwerper, die jarenlang in de avonduren in bandjes speelde en de overgebleven tijd gebruikte om zelf muziek te schrijven.
Hoe Chris Luka klinkt? Ergens halverwege tussen BLØF en Marco Borsato misschien? Maar dan toch ook weer anders. Beter gezegd: Chris Luka klinkt als Chris Luka, en de eerste single “Wacht Op Mij” is daar een perfect voorbeeld van.
Chris: “Wacht op mij” is wie ik ben, de eerste noten schreef ik 10 jaar geleden al, als een van m’n eerste nummers”. Na die tijd is het liedje gekneed, bijgeschaafd, gegroeid en ontelbare keren opgevoerd in alle hoeken van de wereld. Letterlijk, want na de middelbare school verliet Chris Nederland voor een wereldreis van vier jaar, met gitaar en notitieblok, om de nodige muziek- en levenservaring op te doen.
Het wachten is nu dan eindelijk voorbij want er is nu een promo EP die duidelijk maakt wie Chris is. En dat is “Wacht Op Mij”, maar ook de rockballad ”Zwaaien Naar De Maan” (voor zijn broer, die alles achterliet om de liefde van zijn leven achterna te reizen). Het aanstekelijke popnummer ”Jij” en de gevoelige ballad ”Ouwe Heer” (over zijn vader, die hem gitaar leerde spelen) demonstreert de breedte en diversiteit van z’n repertoire.
Tel daar bij op dat Chris schrijft, speelt, zingt en ook nog zelf het ontwerp van deze EP, website en videoclip voor z’n rekening neemt dan kun je wel spreken van een veelzijdig creatief persoon.
bron: www.chrisluka.nl