ZOMERTIP: KID ROCK "ALL SUMMER LONG'

25-05-2008 @ 22:46

Kid Rock bewijst met zijn nieuwe -8ste- studio-album ”Rock ’n Roll Jesus” zijn status aan het rockfront. Met een #1 entry in de Amerikaanse Billboard charts (bijna 300.000! albums verkocht in de 1e week) is hij weer helemaal terug. Het nieuwe album is door Kid Rock zelf geproduceerd samen met Rob Cavalho (Green Day) en opgedragen aan Atlantic oprichter Ahmet Ertegun. De aankomende hitsingle van dat album is “All summer long”. Het nummer is gebaseerd op een sample uit Sweet Home Alabama van Lynyrd Skynyrd.

Bob "Kid Rock" Ritchie (geboren Robert James Ritchie, 1971) breekt in 1998 door met zijn 4e album “Devil without a cause” (7x platina in de US) en met de single "Bawitdaba". Zijn debuutalbum verschijnt in 1990 “Grits sandwiches for breakfast” en vooral dat debuutalbum is erg beïnvloed door de muziek van The Beastie Boys.
Het succes van Kid Rock is er vooral in de USA. Zijn muziekstijl ligt vooral binnen de southern rock, hard rock, country rock, vroege hiphop.
All summer long” is in de US de 3e single van het album en opvolger van “So hott” en “Amen”. Voor de Benelux de eerste kennismaking en direct raak.
Op 14 juni a.s. is Kid Rock in Nederland voor een optreden in De Melkweg in Amsterdam, als onderdeel van zijn Europese “Rock ‘n roll Revival Tour” met verder optredens in Nuremburg (Rock Im Park), Dublin, Frankfurt, London, Donnington, Nickelsdorf.
In augustus start een tour door de USA met Lynyrd Skynyrd als special guests.

Concert: Kid Rock
zaterdag 14 juni 2008
Melkweg - The Max - Amsterdam

Link: http://www.kidrock.com/