Nieuw album van Cool Collective is "Out of Office"

16-05-2008 @ 09:25

Sinds eind april ligt het nieuwe album van New Cool Collective in de winkel. Een reizend muziekgezelschap van een hecht stel vrienden. Zo omschrijven de leden van New Cool Collective hun band. De jonge honden die ooit jazz naar de dansvloer brachten zijn alweer aangekomen bij hun zevende album: Out of Office.
Na Trippin', het vorige album van de kleine bezetting, gaan de acht mannen weer een stap verder met Out of Office. "We blijven nieuwe grenzen opzoeken. We zijn altijd op reis." Deze reis gaat figuurlijk door verschillende muziekstijlen, maar is in dit geval ook een letterlijke geweest: "In de bus op weg naar concerten luisterden we naar allerlei muziek: van Pharoah Sanders tot Mongo Santamaria tot Jackie Mittoo. Joris Liebregts, onze chauffeur, 'dwong' ons om ook te luisteren naar zijn muziekcollectie. Muziek die we zelf niet zo snel zouden meenemen maar die ontzettend inspirerend was: van Mars Volta tot The Hives. Rockbands die zich allemaal onderscheiden door hun grenzeloosheid en het feit dat alles kan met muziek. Al die plaatjes in combinatie met de urenlange files hebben enorm veel invloed gehad op deze CD."
New Cool Collective staat altijd garant voor een jazzy en dansbaar feestje. Toch laten de heren zien dat hun werk constant in beweging is. De muzikale reis die voor Out of Office werd ondernomen heeft tot diepgang geleid. De nieuwe plaat neemt onverwachte wendingen en nieuwe blazersklanken zorgen voor een sfeer die grootser en donkerder is, "bijna filmisch". Out of Office klinkt vrijer, achtelozer en is steviger dan voorgaand werk, zelfs rockinvloeden zijn duidelijk hoorbaar. "De plaat is echt gaandeweg ontstaan, hij is het resultaat van veel dingen uitproberen. De muziek vertoont nog meer raakvlakken met verschillende stijlen dan ons vorige werk, waardoor iedereen er iets uit kan halen wat hij te gek vindt. Op deze manier nemen we de fans van het eerste uur mee op onze ontdekkingsreis, maar we zullen ook een heel nieuw publiek verrassen."
En wat is de eindbestemming van de reis? "Die is er voorlopig niet. We gaan door tot we tachtig zijn. We weten nu wat we willen en durven steeds meer te zijn wat we zijn. We kunnen niet wachten tot de volgende tournee." De mannen blijven onderweg, en met pitstops als deze plaat zijn hun trips meer dan de moeite waard.
NEW COOL COLLECTIVE "Out of Office"

www.newcoolcollective.com

LIVE
16-05 Gigant - Apeldoorn
18-05 De Pul - Uden
25-05 Effenaar - Eindhoven
30-05 Hedon - Zwolle
06-06 Burgerweeshuis - Deventer
07-06 De Kade - Zaandam
14-06 De Tamboer - Hoogeveen
19-06 Doornroosje - Nijmegen
27-06 Groene Engel - Oss