NIEUW ALBUM & TOUR VOOR NEW COOL COLLECTIVE

18-09-2009 @ 18:17

featuring Los Papines & Mapacha Africa en...
New Cool Collective
doet verslag uit Japan!

18 September ligt het nieuwe album van Neerlands meest populaire jazzcollectief New Cool Collective, in de winkel. Voor dit nieuwe album getiteld Sugar Protocol heeft de band samengewerkt met Los Papines uit Cuba en Mapacha Africa uit Kenia. Deze spannende samensmelting van traditionele tribal van Mapacha Africa, de latin, jazz, afro-beat en dance van New Cool Collective en de authentieke  Cubaanse ritmes van Los Papines resulteert in een totaal nieuwe sound.   
    
SUCCES IN JAPAN
Eerder deze maand vertrok New Cool Collective naar Japan. Na een lange reis en een turbulente eerste avond in Tokio was het moment daar dat New Cool Collective ging spelen. De band speelde ondermeer op Tokio Jazz, een jaarlijks terugkerend evenement. Het podium bevond zich op een plein naast de grote hall-A, waar nog grotere sterren speelden, zoals George Clinton en John Scofield.
Het plein stond bomvol. Het was hun eerste optreden in Japan ooit. Vanaf de eerste noot gaf de band vol gas en de Japanners gingen meteen vol gas mee. De dag erop twee optredens; ’s middags op het zelfde plein en ’s avonds in de Blue-Note club. Later vertrok de band naar Nagoyo en Osaka, voor meer optredens. Afgelopen weekend landde de band weer in Amsterdam om op tijd terug te zijn voor de release van hun nieuwe album Sugar Protocol. De Nederlandse tour start op 9 oktober in Venlo.
 
OPTREDENS NEW COOL COLLECTIVE
09 okt - Perron 55, Venlo
10 okt - Victorie, Alkmaar
11 okt - Het Bolwerk, Sneek
15 okt - Effenaar, Eindhoven
16 okt - Hedon, Zwolle
23 okt - De Kelder, Amersfoort
24 okt - P60, Amstelveen
30 okt - Burgerweeshuis, Deventer
31 okt - De Meester, Almere
01 nov - Roepaen, Ottersum

Bezoek voor meer informatie de volgende websites:
www.newcoolcollective.com
www.doxrecords.com