INSIDERS TIP: ROCKALBUM van het JAAR: Hermano

16-10-2007 @ 17:48

HERMANO "... INTO THE EXAM ROOM"
Hermano is een stoner rockband uit de USA die in 1998 werd geformeerd door zanger John Garcia, hij was ooit zanger van de legendarische stoner rockgroep Kyuss.
Na releases in 2002 "...Only A Suggestion" (Tee Pee Records), "Dare I Say..." (2005) op MeteorCity Records) en "Live at W2" in 2005 via Suburban Records, verschijnt nu hun gloednieuwe album "... INTO THE EXAM ROOM".
Deze release bewijst dat Hermano niet langer in het vakje “stoner rock” past, maar dat ze de "stoner" gelaten hebben voor wat het is en verder zijn gegaan met het “rock” element. “. . . Into The Exam Room” is verfrissend en bezielend, niet zomaar teruggrijpend naar de authentieke deuntjes van de jaren 60 en 70. Dit is NU! Het gaat om de nuances die naadloos aansluiten bij het idee "rock", zonder verloren te gaan tussen de vele identiteitsloze bandjes. Hermano staat op eenzame hoogte. opgenomen op verschillende lokaties in de Verenigde Staten (in de woestijn van California, bij de meren van Ohio, in het diepe zuiden van Georgia en op de golvende vlakten van Kentucky). Het materiaal voor dit album heeft bijna 50.000 kilometer afgelegd voordat het terecht kwam in de studio in Atlanta, Georgia, om gemixt en gemastered te worden door de grootmeesters Mr. Russ-T Cobb (o.a. bekend van My Chemical Romance, Bowling For Soup, Avil Lavigne, Sevendust, MXPX) en Glenn Schick (o.a. bekend van Ludacris, Montell Jordan)
De groep bestaat uit: John Garcia, Dandy Brown, Mike Callahan, David Angstrom, Chris Leathers en Aleah X.
In november komt de groep naar Europa met optreden in de Benelux:
06-11 VK, Brussel (B)
17-11 Effenaar, Eindhoven (NL)

HERMANO "... INTO THE EXAM ROOM"
bestelnummer CD: D26773 * BURBCD 050 *
suburban Records/bertus

website: www.hermanorocks.com/