KANYE WEST TREEDT OP IN AMSTERDAM MET 16-KOPPIG ORKEST

05-09-2007 @ 12:34

De Amerikaanse producer en hiphopartiest Kanye West geeft op maandag 19 november een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het concert is onderdeel van zijn Glow in the Dark Tour 2007. Kanye West zal worden begeleid door een 16-koppig, geheel vrouwelijk orkest. 

De uit Chicago afkomstige Kanye West behoort tot de meest getalenteerde rappers/producers van de afgelopen jaren. Als producer werkte hij met grootheden als onder andere Jay-Z, The Game, Janet Jackson en John Legend. Op zijn eigen albums, The College Dropout (2004) en Late Registration (2005) zijn bijdragen te vinden van onder meer Jamie Foxx, Mos Def en Ludacris. Met Late Registration behaalde West maar liefst 8 Grammy-nominaties en de single ‘Gold Digger’ werd een megahit.
West put inspiratie uit uiteenlopende muzikale genres, van oude soul tot hedendaagse R&B, van rap en hiphop tot rock en pop. Ook op zijn nieuwe album zoekt Kanye West weer de muzikale uithoeken op. Voor de eerste single van zijn nieuwe album Graduation maakte hij gebruik van een sample van de Daft Punk-hit ‘Harder, Better, Faster, Stronger’.
West staat daarnaast bekend om zijn politieke visies en maatschappelijke betrokkenheid, en laat dit ook in zijn muziek doorklinken. Hij maakte nummers over het gevecht van zijn oma tegen AIDS, en spreekt de Amerikaanse overheid aan op hun drugsbeleid. Ook gaf hij een controversiële speech tijdens het Benefiet Gala ten behoeve van de slachtoffers van orkaan Katrina in New Orleans.
Kanye West was voor het laatst in Nederland te zien tijdens het North Sea Jazz festival in 2006.

KANYE WEST & special guest

Maandag 19 november 2007
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 37,50 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur