HARRY CONNICK, JR. 28 OKT. IN DEN HAAG

04-07-2007 @ 20:41

Zondag 28 oktober geeft de Amerikaanse zanger en pianist Harry Connick, Jr. een concert in het World Forum Theater in Den Haag. Dit concert maakt deel uit van zijn 'Oh My New Orleans' tournee. 
Harry Connick, Jr. geboren en getogen in New Orleans, begint op 3-jarige leeftijd met piano spelen en zit al op zijn 10e in een jazz band. Als hij op zijn negentiende zijn eerste album opneemt, heeft hij diverse piano competities in het beroemde French Quarter gewonnen. Zijn grote doorbraak komt in 1989 met de filmmuziek van ‘When Harry Met Sally’, waarvan het album multi platina wordt. Inmiddels heeft Connick behalve diverse gouden en multi platina albums ook meerdere Grammy Awards op zijn palmares staan, waaronder die voor Best Jazz Male Vocal Performance.
Begin dit jaar verscheen het derde deel in de Connick on piano serie ‘Chanson du Vieux Carré’. Van dit album is een deel van de opbrengst bestemd voor de New Orleans Habitat Musicians’ Village. Een project dat de crooner samen met saxofonist Branford Marsalis heeft opgezet om de muzikanten te helpen die getroffen zijn door de orkaan Katrina in 2005. Ook een deel van de opbrengsten van ‘Oh My New Orleans’ dat in september in Nederland uit komt, zijn hiervoor bestemd. Behalve als zanger en pianist is Harry Connick, Jr. ook bekend als acteur. Connick trad in 2000 voor het laatst op in Nederland.

Harry Connick, Jr.
Zondag 28 oktober 2007
World Forum Theater - Den Haag
Entree: € 65, € 60, € 55 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur.