DOORSTART VOOR MUZIEKBLAD REVOLVER

23-05-2007 @ 18:17

UITGEVERS BUNDELEN KRACHTEN MET OVERNAME
23 mei is bekend gemaakt dat muziekblad Revolver, dat onlangs een ‘korte pauze’ aankondigde, weer zal verschijnen vanaf medio augustus en wel met een verhoogde frequentie van 10 maal per jaar. Twee andere uitgevers, Musicmaker en LiveXS, zitten achter de doorstart van Revolver. Door deze nauwe samenwerking ontstaat een uitgeefcombinatie die maandelijks meer dan 100.000 tijdschriften voor muzikanten en muziekliefhebbers uitbrengt.
 
In het korte bestaan van Revolver, dat een geesteskind is van hoofdredacteur Tjerk Lammers, wist het blad uit te groeien tot een van de grootste muziekbladen van Nederland en België. Zakelijke besognes bij de vorige uitgeverij noopten het blad echter om uit te zien naar een nieuwe eigenaar. Die is nu gevonden in de persoon van Mark Postema, uitgever en hoofdredacteur van het muzikantenvakblad Musicmaker. Ook Klaas Leegwater, eigenaar van het gratis popmagazine LiveXS en producent van festivalgidsen voor onder meer Pinkpop en Lowlands, is vanaf het eerste moment bij deze overname betrokken. De beide uitgevers denken met deze samenwerking een sterk fundament te bieden voor hun bladen. Postema: ‘Door de bundeling van krachten bereiken we maandelijks ruim 200.000 muziekliefhebbers en muzikanten, wat ons uiteraard vele nieuwe kansen biedt.’ Bedoeling is onder meer dat onder leiding van Klaas Leegwater de krachten worden gebundeld op het gebied van advertentie-exploitatie en dat de tijdschriften gezamenlijk nieuwe initiatieven op muziekgebied gaan initiëren.
 
De redactie van Revolver, dat zich profileert als het tijdschrift voor de betere pop- en rockmuziek van alle tijden, is onder leiding van Tjerk Lammers inmiddels druk bezig met de voorbereidingen van de eerstvolgende editie. Die zal op donderdag 16 augustus in de winkel liggen. Ruim daarvoor zullen de abonnees het blad al in de bus krijgen.

www.revolvermagazine.nl
 
Revolver richt zich op fans van de betere pop- en rockmuziek van alle tijden en verschijnt vanaf augustus 10 maal per jaar.
 
Music Maker is Nederlands oudste en meest vooraanstaande vakblad voor de popmuzikant en verschijnt 12 maal per jaar.
 
LiveXS is hèt blad voor de bezoekers van popconcerten en festivals en wordt gratis verspreid via de belangrijkste poppodia van Nederland en Belgie.