JAMES HUNTER IN WATERFRONT

18-09-2006 @ 15:31

Met het onlangs verschenen album People Gonna Talk lijkt James Hunter af te stevenen op de langverwachte grote doorbraak. De Londenaar biedt een logische toevoeging aan het rijtje klassieke blanke Britse soulzangers als Georgie Fame, Chris Farlowe en Zoot Money. Op hun beurt allen zwaar benvloed door de grote RhythmnBlues innovatoren als Sam Cooke, Ray Charles en Bobby Blue Bland.
Vanaf de openingstrack van het album word je direct getroffen door de ongebruikelijk uitmuntende stem. Warm, innemend, moeiteloos met een fijne, authentieke toon en vooral vol bezieling. De plaat werd onder leiding van Liam Watson opgenomen in de bejubelde Londense Toe Rag studio, een mekka van originele analoge (buizen)opname-apparatuur uit andere tijden.
James Hunter is een proteg van vooraanstaande artiesten als Van Morrison, die zich liet ontvallen: James is one of the best voices, and best kept secrets, in British RnB and Soul. Check him out. De voormalige frontman van Them recruteerde hem ook als zanger en gitaarspeler voor zijn twee meest recente albums en als voorkeursvoorprogramma bij zijn optredens. Deze zomer presenteerde James Hunter zich voor een groot gehoor bij het North Sea Jazz Festival in Rotterdam. Met een scherpe begeleidingsband van tenor- en baritone-saxofoons, contrabas, drums en Hammond-orgel wist de soulzanger met die opmerkelijke stem en zijn verdomd puntige gitaarspel het publiek op de banken te krijgen. De dolenthousiaste menigte riep Hunter en zijn band terug voor twee toegiften.
De traditionele RhythmnBlues en Soul van James Hunter en zijn band spreken tot de verbeelding van de door de wol geverfde verteraan-concertbezoeker, maar evengoed tot die van de zich vlot verplaatsende hippe vogel. Voorafgaand aan de support-act voor Van Morrison in de Heineken Music Hall later dit jaar, geven James Hunter en zijn band op eigen kracht een uitvoerig optreden in WaterFront aan de Boompjeskade te Rotterdam. De bezetting van de groep: JAMES HUNTER: gitaar en zang, Damian Hand: tenorsaxofoon, Lee Badau: baritoonsaxofoon, Jason Wilson: contrabas, Jonathan Lee: drums, Carwyn Ellis: Hammond orgel.

donderdag 5 oktober
JAMES HUNTER
WaterFront
aanvang 22:00 uur
entree 12,=
www.waterfront.nl