PAUL SIMON MET NIEUW STUDIO-ALBUM

27-04-2006 @ 11:35

Na zes jaar verschijnt op 5 mei a.s. eindelijk een nieuw album van PAUL SIMON. Samen met Brian Eno tekende hij voor de productie van SURPRISE. Goed gekozen titel dankzij de vele verrassingen die het album laat horen.
SURPRISE bevat niet alleen enkele van Simons beste songs sinds zijn monumentale Graceland album uit 1986, ook als zanger en gitarist overtreft hij zichzelf. Aldus n van de vele uitbundige reacties uit Amerika op het album.

Topmuzikanten
Behalve door Brian Enos vindingrijke productiewerk wordt SURPRISE verlevendigd door bijdragen van topmuzianten onder wie Steve Gadd, Herbie Hancock en Bill Frisell. Opgenomen in Brian Enos studio in Londen en in studios in New York en Nashville, herbergt SURPRISE elf songs waarvan het eerder met een Oscar genomineerde Father And Daughter.
Ter promotie van het nieuwe album treedt PAUL SIMON met zijn band voor het eerst op tijdens het New Orleans Jazz And Heritage Festival, op 7 mei. In de volgende maanden gaat Simon uitgebreid op tournee met de SURPRISE songs, waarvan o.a. Outrageous, How Can You Live In The Northeast, Sure Dont Feel Like Love, Beautiful en Another Galaxy om speciale aandacht vragen.
(warner music)