Donnie op 30 april 2022 naar AFAS Live Amsterdam

26-10-2021 @ 20:41

Op zaterdag 30 april geeft Donnie een show in AFAS Live in Amsterdam. Voor deze speciale show neemt hij meerdere gastartiesten mee. Zo zullen o.a. René Froger, Willie Wartaal, Vjèze Fur en Frans Duijts het podium met hem delen.
Mensen moeten mij zien als een legende en ik denk dat dat gaat lukken.” Donnie heeft zijn ambities nooit onder stoelen of banken gestoken. Als een van de weinigen die de kunst verstaat om bijna achteloos te balanceren tussen high- en lowbrow, staat hij net zo makkelijk op Lowlands, Appelsap of Eurosonic Noorderslag, als dat hij op Muziekfeest Op Het Plein met Nederlandstalige volkszangers meedoet. Zonder zichzelf ook maar een minuut te verloochenen. Voor Donnie is er geen verschil tussen een vette eigen hiphopshow of het podium delen met volkszangers. “Wat ik doe is een uitvergroting van wat ik altijd al deed. Mensen die het niet snappen noemen me een gimmick, maar dat is het niet”, zo zegt hij. “Ik ben de definitie van jezelf zijn. Dat is Donnie!”

Zijn debuutalbum Mannelogie was één van de meest spraakmakende hiphopreleases van 2015. Met het daaropvolgende Loei Ordinair en BFMJT werkt Donnie zijn sound nog verder uit, met onder andere De Tuinslang verovert hij zijn plek aan de Nederlandse top. De track Snelle Planga ging met bijna 2 miljoen streams viraal, en laat zien hoe Donnie een meester is in het creëren van hypes. Hier bleef het echter niet bij. In 2019 bracht Donnie zijn album Door Het Licht uit, met tracks als Barry Hayze en Kwijt. Het grote publiek leerde hem daarnaast kennen door zijn hits met Frans Bauer (Geen Centen, Maar Spullen), Frans Duijts (Frans Duits / De Leeuwendans), Gerard Joling (Dit Is De Tijd) en René Froger (Bon Gepakt).

DONNIE - AFAS LIVE
Zaterdag 30 april 2022 AFAS Live, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €33,60 (incl. servicekosten)

De kaartverkoop voor de show start donderdag 28 oktober om 10 uur via Ticketmaster.