Thom Yorke op 6 juli 2020 naar AFAS Live

14-10-2019 @ 20:34

Thom Yorke heeft bekendgemaakt volgend jaar zomer naar het Verenigd Koninkrijk en Europa af te reizen met zijn Tomorrow’s Modern Boxes tour. Tijdens deze tour staan Thom Yorke, Radiohead-producer Nigel Godrich en visueel kunstenaar Tarik Barri als drietal op het podium.

Het trio tourt momenteel met Tomorrow's Modern Boxes door de Verenigde Staten. Tijdens deze shows voeren zij nummers uit van Thom Yorke, waaronder werk uit The Eraser, Tomorrow’s Modern Boxes, Atoms For Peace’s Amok, Suspiria en het onlangs uitgebrachte album ANIMA.

Zijn nieuwste album ANIMA verscheen afgelopen juni, tegelijk met een door Paul Thomas Anderson geregisseerde “one-reeler”, ook genaamd ANIMA en exclusief te zien via Netflix. Zowel het album als de korte film kregen lovende kritieken: zo prezen Pitchfork, NRC en Volkskrant het album vanwege het eigen geluid dat Yorke en Godrich weten te creëren. ANIMA is geschreven door Yorke, geproduceerd door Godrich en het London Contemporary Orchestra is op alle negen nummers te horen.

Dat Thom Yorke een multi-talent is die uitblinkt in zeer uiteenlopende muzikale projecten, staat als een paal boven water. Naast zijn rol als zanger, songwriter en multi-instrumentalist van Radiohead treedt de Engelse muzikant op als DJ en houdt hij er meerdere soloprojecten op na.

In 2018 traden Thom, Nigel en Tarik samen op in Carré en dit bezorgde hen lovende recensies. Zo noemde Trouw de show 'hypnotiserend' en ook The Independent gaf vijf sterren aan het intieme optreden. Thom Yorke wordt geroemd om zijn sound, die hoog en expressief is. Met zijn kenmerkende falsettostem is hij een van de meest invloedrijke zangers van zijn generatie.

TOMORROW’S MODERN BOXES 2020
19/06 - Glasgow, UK
20/06 - O2 Victoria Warehouse, Manchester, UK
23/06 - Eventim Apollo, London, UK
24/06 - Eventim Apollo, London, UK
01/07 - Open’er Festival, Gdynia, Poland*
01/07 - 04/07 - Roskilde Festival, Denmark*
06/07 - AFAS Live, Amsterdam, Netherlands
09/07 - Ippodromo del Galoppo di San Siro, Milan, Italy
11/07 - Pohoda Festival, Slovakia
12/07 - Karlin Hall, Prague, Czech Republic
13/07 - Max-Schmeling-Halle, Berlin, Germany

THOM YORKE - TOMORROW'S MODERN BOXES
Maandag 6 juli 2020 | AFAS Live Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: €66,08,- (incl. servicekosten)
De kaartverkoop voor dit concert start vrijdag 18 oktober om 10:00 uur via Ticketmaster.