Randy Newman in juni 2020 o.a. naar het Concertgebouw in Amsterdam

26-09-2019 @ 16:31

AN EVENING WITH RANDY NEWMAN DOET ZES STEDEN AAN IN NEDERLAND
In juni 2020 komt Randy Newman met een serie “An Evening With Randy Newman” concerten naar Nederland. Op woensdag 3 juni staat de zanger, songwriter en componist in het Concertgebouw in Amsterdam. Verder doet de tour in Nederland ook nog Utrecht, Den Haag, Groningen, Nijmegen en Eindhoven aan.

Newman begon in 1968 met het opnemen van muziek, wat toen resulteerde in het debuutalbum dat zijn naam draagt. Gedurende de jaren zeventig bracht hij verschillende andere veelgeprezen albums uit, zoals 12 Songs, Sail Away en Good Old Boys. Hij begon met het componeren van filmmuziek in de jaren 80. Zijn bekendste werk bevat onder andere muziek voor alle vier de Toy Story-films, A Bug’s Life en Cars en Cars 3.

In 2017 werd het goed ontvangen album Dark Matter uitgebracht; de opvolger van de best-seller Harps and Angels uit 2008. ”A collection of mordant musical entertainments that moves deftly from the sharply political to the deeply personal, from the Cuban Missile Crisis and Putin to songs of love and death that glide gracefully and cut deep”, aldus muziekmagazine Mojo, die het -net als bijvoorbeeld Uncut magazine- tot één van de beste albums van dat jaar bekroonde.

Naast Dark Matter bracht label Nonesuch onlangs The Randy Newman Songbook uit, bestaande uit solowerk uit Newman’s carrière die meer dan 5 decennia beslaat.

Newman heeft tijdens zijn loopbaan vele onderscheidingen ontvangen, waaronder zeven Grammy's, drie Emmy's en twee Academy Awards, evenals een ster op de Hollywood Walk of Fame. Hij werd opgenomen in de Songwriters Hall of Fame in 2002 en de Rock and Roll Hall of Fame in 2013. Hetzelfde jaar ontving hij een Ivor Novello - Special International Award. Newman ontving in 2014 ook een PEN New England Song Lyrics of Literary Excellence Award. In 2018 werkte hij samen met Rex Orange County aan zijn versie van Newman's 'You've Got A Friend In Me' en in 2019 werkte hij ook samen met Chance The Rapper aan '5 Year Plan' voor diens album The Big Day.

Naast Nederland toert Randy Newman in 2020 ook door de rest van Europa, Australië en Nieuw-Zeeland.

An Evening With Randy Newman 2020
Maandag 1 juni TivoliVredenburg, Utrecht
Dinsdag 2 juni Zuiderstrandtheater, Den Haag
Woensdag 3 juni Het Concertgebouw, Amsterdam
Vrijdag 5 juni De Oosterpoort, Groningen
Zaterdag 13 juni Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen
Zondag 14 juni Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven

An Evening With Randy Newman
Woensdag 3 juni 2020 | Het Concertgebouw, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur | Entree: vanaf €50,40 (inclusief servicekosten)

De kaartverkoop voor deze bijzondere reeks concerten start vrijdag 27 september om 10 uur via Ticketmaster.