Randy Newman in oktober voor zes shows naar Nederland

09-04-2015 @ 12:06

Dit najaar geeft de Amerikaanse singer/songwriter en componist Randy Newman maar liefst zes concerten in Nederland als onderdeel van zijn Europese tour, waaronder op dinsdag 20 oktober in Het Concertgebouw in Amsterdam. 

Randy Newman begon zijn carrière op zeer jonge leeftijd als songwriter voor diverse artiesten, waaronder The Fleetmacs, voordat hij in de jaren zeventig doorbrak in Nederland met hits als 'Short People' en 'Rider In The Rain'. In de jaren die volgden hield Newman zich ook bezig met het componeren en schrijven van filmmuziek voor films als 'Avalon' en 'Awakenings', en later ook Disney/Pixar films als 'Toy Story' en 'Monsters, Inc.'. Dit alles leverde hem in totaal twintig Oscarnominaties op.

35 Albums later heeft Newman als een van de meest succesvolle Amerikaanse songwriters en componisten twee Academy Awards voor Best Original Song, zes Grammy Awards, drie Emmy Awards, en vele andere prestigieuze prijzen op zijn naam staan.

Newman was in 2012 voor het laatst in Nederland te zien. Toen gaf hij drie concerten in Vredenburg, Carré en 013. Nu komt de Amerikaanse singer/songwriter terug naar Nederland voor maar liefst zes shows. Hier zal hij het publiek meenemen door zijn meest succesvolle werken van de afgelopen 45 jaar.

Randy Newman in Concert

10 oktober 2015, Muziekgebouw, Eindhoven,
www.muziekgebouweindhoven.nl

11 oktober 2015, De Vereeniging, Nijmegen
www.stadsschouwburgendevereeniging.nl en www.doornroosje.nl

19 oktober 2015, Zuiderstrandtheater, Den Haag
www.zuiderstrandtheater.nl en www.paard.nl

20 oktober 2015, Het Concertgebouw, Amsterdam
www.concertgebouw.nl

22 oktober 2015, TivoliVredenburg, Utrecht
www.tivolivredenburg.nl

23 oktober 2015, De Oosterpoort, Groningen
www.de-oosterpoort.nl

Entree: vanaf 50 (excl. servicekosten)

http://randynewman.com/