Eerste twee panels inJazz 2019 bekend

23-02-2019 @ 16:42

De 13e editie van Nederlands grootste internationale jazz netwerkevenement InJazz vindt plaats op 27 en 28 juni in Rotterdam. Op vrijdag 28 juni overdag staat LantarenVenster in het teken van de conferentie. Op beide dagen in de avonduren barst het gratis toegankelijke festival los op diverse locaties. De organisatie kijkt alvast reikhalzend uit naar de conferentie en kondigt vandaag het thema én de eerste twee panels aan.

Het inJazz thema in 2019
Na vele Europese jazzscenes te hebben uitgelicht, focust het conferentieprogramma van inJazz zich dit jaar voor het eerst op eilanden over de hele wereld. Wat maakt eilanden zo bijzonder? Van IJsland tot de Balearen en van Kaapverdië tot Cyprus. Je vindt er jazz in alle kleuren en texturen, mét matching festivals en clubs. Tijdens de conferentie kunnen bezoekers van inJazz muzikanten en andere jazzprofessionals van diverse eilanden ontmoeten en hun kennis verruimen.

Eerste twee conferentiepanels
Op vrijdag 28 juni host inJazz haar 13e conferentieprogramma in Rotterdam. In LanterenVenster duiken jazzprofessionals in een gevarieerd en Engels gesproken programma vol inspirerende panels, presentaties en diverse netwerkmogelijkheden. De eerste twee panels zijn bekend! Tijdens ‘Are we booking the future?’ geeft een internationaal kwartet van doorgewinterde experts, waaronder Sander Grande (MOJO, NL), Simon Alter (MUSSZO Booking, DE) en Lawrence Van Den Eede (Art-spot, BE), een inkijkje in het boeken van jazz en cross-over acts anno 2019. Internationale panelleden, waaronder Giorgos Koulas (Paradise Jazz Festival, Cyprus), Kenneth Killeen (Improvised Music Company/12 Points, Ierland) en Maxwell Wright (Formentera Jazz Festival, Balearen), verbonden aan het panel ‘No scene is an island’ focussen samen op wat eilanden zo bijzonder maakt. Wat betekent het om je te ontwikkelen en te bewegen als open-minded en moderne jazzmuzikant binnen natuurlijk gevormde grenzen? Verlaat je je geboortegrond? Vormt internet het antwoord op alle mogelijke beperkingen? Het complete conferentieprogramma staat binnenkort op injazz.nl.

Early Bird Conferentie Tickets
Vanaf 21 februari is een gelimiteerde oplage Early Bird Tickets voor het conferentieprogramma op vrijdag 28 juni te koop. De bijdrage van € 30 geeft bezoekers toegang tot het evenement, de inJazz delegates database (gedurende het hele jaar), de matchmaking sessions en tot de netwerksessies. Studenten betalen slechts € 15. injazz.nl/tickets

InJazz: 27 & 28 juni in Rotterdam
Talent en ambitie zo hoog als de skyscrapers van Rotterdam! Muzikanten uit binnen- en buitenland nemen je op donderdag 27 en vrijdag 28 juni mee op een muzikale reis. Het festivalprogramma van inJazz start om 20.00 uur, vindt plaats in LantarenVenster en Kantine Walhalla en is gratis toegankelijk. Ruim veertig acts wisselen elkaar af met kleine sets: van ingetogen tot knallende performances. Dit zijn de acts die het komende seizoen de wereld gaan veroveren en je kan ze nu al zien in Rotterdam! Op vrijdag 28 juni organiseert inJazz overdag haar conferentieprogramma in LantarenVenster. Muzikanten, bookers, managers, programmeurs en andere Europese professionals verzamelen zich om een dag lang kennis uit te wisselen en elkaar (beter) te leren kennen. Tijdens de diverse panels, presentaties en netwerkmomenten komen ontwikkelingen binnen jazzland aan bod. Voor de conferentie is een registratie vereist. inJazz vormt de officiële opening van twee weken jazz in Rotterdam: North Sea Round Town en NN North Sea Jazz Festival.

Meer informatie: www.injazz.nl