Genomineerden Pop Media Prijs 2018 bekendgemaakt

10-01-2019 @ 16:02

De jury van de Pop Media Prijs heeft de genomineerden voor de Pop Media Prijs 2018 bekendgemaakt. De prijs wordt op zaterdag 19 januari voor de 25ste keer uitgereikt op de conferentie van ESNS in Groningen. Na een publieke stemronde, komt de jury met de volgende genomineerden (in alfabetische volgorde):

Fernando Halman
Radiomaker bij FunX, presentator van ochtendshow Start

Timo Pisart
Redactiechef 3VOOR12

Teus van Sintmaartensdijk
Regisseur documentaire Buying The Band

De Pop Media Prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een popjournalist waarbij in het bijzonder wordt gelet op bijzondere prestaties in het afgelopen jaar. Kandidaten zijn individuen, of in een enkel geval initiatieven of projecten, vanuit alle geledingen van de media: pers, boeken, radio, tv, online media, documentaires, film of fotografie. Hierbij gaat het in alle gevallen om publicaties en audio-visuele uitingen met als onderwerp popmuziek. Na de publicatie van de longlist en een publieke stemronde heeft een onafhankelijke jury drie genomineerden benoemd.

De jury bestaat dit jaar uit: Gijsbert Kamer (popjournalist de Volkskrant, juryvoorzitter), Wilbert Mutsaers (Spotify Benelux), Yolanda Ulger (Universal), Matthijs van Duijvenbode (muzikant en artiest-manager), Atze de Vrieze (VPRO) en de winnaar van de Pop Media Prijs 2017, Roosmarijn Reijmer.

De Pop Media Prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2.500,-. De prijs werd in 1994 voor het eerst uitgereikt. De winnaars waren achtereenvolgens Bert van de Kamp, Jip Golsteijn, David Kleijwegt, Martin Bril, Tom Engelshoven, Herman van der Horst, Anton Corbijn, Gijsbert Kamer, de redactie van de website 3voor12, Hester Carvalho, Lex van Rossen, Leon Verdonschot, John Schoorl, Leo Blokhuis, Jan van der Plas, Sander Donkers en Eric Corton, DWDD recordings, Saul van Stapele, Mary Go Wild / Mark van Bergen, Atze de Vrieze, Rutger Geerling, Rotjoch en Roosmarijn Reijmer.

Over ESNS
ESNS (Eurosonic Noorderslag) is het platform voor en over Europese popmuziek. Op het festival worden meer dan 350 acts gepresenteerd aan zowel professionals als publiek. De conferentie voorziet in zo’n 150 panels en keynotes, alsook diverse netwerkmogelijkheden en prijsuitreikingen. Ieder jaar wordt één Europees land uitgelicht. Tijdens ESNS 2019 wordt voor het eerst op twee landen gefocust: Tsjechië en Slowakije. ESNS wordt door meer dan 4000 muziekprofessionals uit alle segmenten van de industrie bezocht, waaronder 400 vertegenwoordigers van internationale festivals.