Nieuwe single Danny Mirror & The New Gospel Sensation!

24-08-2017 @ 16:09

Ruim 7 jaar geleden werd Danny Mirror (Eddy Ouwens) opgenomen in verslavingskliniek Solutions, hier maakte hij kennis met een eeuwen oud, prachtig gebed geschreven voor iedereen die verslaafd is of wel wat steun kan gebruiken. Dit gebed wordt overal ter wereld nog dagelijks door miljoenen gebruikt.

Nadat hij hersteld was van zijn verslaving was het gebed "onder zijn huid gaan zitten" en componeerde hij er muziek bij.

Bruce R.F Smith schreef in samenwerking met Eddy's dochter November Graye een aanvullende tekst. Het imposante koor The New Gospel Sensation bleek een perfecte toevoeging in het geheel en het resultaat is een prachtige song, voor iedereen die wel wat steun en liefde kan gebruiken!

Alles over zijn verslaving, financiële misstappen, relaties, staat beschreven in het boek "Van Hitmiljonair tot Gokverslaving" dat deze week zal verschijnen. 4 jaar lang schreef hij "Hartverscheurend openhartig" over zijn leven.

In de komende weken zullen radio en televisieprogramma’s volop aandacht besteden aan de single en dit boek. Ook de pers heeft zich gestort op het boek: zaterdag 26 augustus a.s. 6 pagina’s De Volkskrant - Algemeen Dagblad en andere grote dag en weekbladen. Zondag 27 augustus a.s. zal Danny ook aanwezig zijn op De Uitmarkt in Amsterdam.

Danny Mirror is pseudoniem van één van Nederlands meest succesvolle componisten/producers, te weten Eddy Ouwens. Hij was verantwoordelijk voor hits van o.a. Teach In, Jackpot, The Shoes, Gerard Cox, Brotherhood of Man, Gerard Joling, Andre Hazes, Thijs van Leer en vele anderen.

Tweevoudig winnaar van een inzending voor het Eurovisie Songfestival. In 1975 met "Ding a Dong" (samen met Dick Bakker en Will Luikinga) en in 1985 als teamleader voor Noorwegen met "Let it Swing".

Een meer persoonlijk succes kwam in 1977 toen hij naar aanleiding van het overlijden van Elvis Presley het nummer "I remember Elvis Presley" schreef en onder het pseudoniem Danny Mirror uitbracht. Meer dan twee miljoen singles werden ervan verkocht, in de Top 40 en de Nationale Hitparade kwam de single op nummer één en in Engeland werd een vierde plek in de hitlijst behaald.

In 1982 nam hij samen met de originele backing group van Elvis "The Jordanaires" het album 50x The King op in Amerika. Een album dat grote erkenning kreeg en is uitgegroeid tot een collectors item. Meer dan 1 miljoen exemplaren werden er van verkocht!

musiclabel: red bullet

uitgeverij: arcade