Rob de Nijs vereerd met Amsterdamse stadswandeling

18-03-2017 @ 20:30

Amsterdam krijgt een Rob de Nijs-wandeling. Dit voorjaar kunnen liefhebbers van het werk van de zanger een duik nemen in zijn Amsterdamse verleden. Wandelgids Daan Bartels zette hiervoor een route uit van 8 kilometer.

Initiatiefnemer van de Rob de Nijs-wandeling is kleinkunstkenner Daan Bartels, die eerder al wandelingen uitzette door het Amsterdam van Ramses Shaffy, Annie M.G. Schmidt en Wim Sonneveld. “Rob de Nijs is een geboren en getogen Amsterdammer en ik ben al jaren fan van hem. Deze wandeling kon dus niet uitblijven”, aldus Bartels.

Rob de Nijs werd in 1942 geboren aan de Linnaeusstraat in Amsterdam Oost. Hij ging naar de Openluchtschool en later de HBS, die beiden aan het Oosterpark lagen. Via de talentenjacht Tuk op Talent, die werd georganiseerd in Het Concertgebouw, braken Rob de Nijs en zijn Lords in 1962 door. Het lied De Pieper is het meest Amsterdamse lied van de zanger. Hierin bezingt De Nijs de kroeg op de hoek Prinsengracht-Leidsegracht.

Rob de Nijs zelf reageerde enthousiast op het wandelplan: “Ik ben vereerd! Het is een heel leuk initiatief en ik wens Daan en de fans die met hem meegaan heel veel plezier in mijn oude stadje.

De wandeling van 8 kilometer wordt afgelegd in ongeveer 3 uur. Deelnemen kost 20 euro, incl. consumptie tijdens de pauze.

Aanmelden kan via www.wandelenmetdaan.nl.