Ali B brengt na 10 jaar nieuw album uit

26-11-2016 @ 15:58

25 November is het nieuwe, derde album van Ali B uitgebracht. De titel is "Een klein beetje geluk" en verschijnt tien jaar na zijn vorige album "Petje af". Op het album werkt de rapper samen met de crème de la crème van de muziek. Zo zijn er samenwerkingen met o.a. Ronnie Flex, Mr. Polska, Boef, Nielson en Sevn Alias. Het grootste gedeelte van het album is geproduceerd door dé nummer 1 producer van dit moment, Jack $hirak (Julien Willemsen) en is o.a. bekend van hits Ronnie Flex, Lil Kleine en New Wave.

Ali heeft de afgelopen 10 jaar niet stil gezeten. Sinds zijn tweede album "Petje af" in 2006 lag zijn focus voornamelijk op tv en theater. Zo won hij voor zijn tv-programma Ali B Op Volle Toeren een Zilveren Televizierster en is hij coach bij The Voice Of Holland en The Voice Kids. Daarnaast won hij Neerlands Hoop voor één van zijn vijf theatervoorstellingen.

In de tussenliggende jaren bracht hij slechts mondjesmaat muziek uit, zonder dat hij de hiphopscene compleet uit het oog verloor. Ondertussen werkte hij aan zijn skills als rapper en muzikant. Zo volgde hij onder andere een cursus Songwriting aan het wereldberoemde Berklee College of Music, bij professor Pat Pattison.

Ali: " Ik leerde over intonatieverschillen, wendingen en verschillende perspectieven in een tekst. Daar ben ik mee gaan oefenen. Zo ontstond Terwijl jullie nog bij me zijn, als oefening. Vanaf dat moment was er geen weg meer terug en moest er een album komen. Ik voelde weer de noodzaak om muziek te maken. Met dit album wil ik laten horen wat ik de afgelopen jaren heb geleerd en meegemaakt."

Op "Een klein beetje geluk" bewijst Ali zijn meerwaarde voor de hiphop. Hij inspireert, verbindt en deelt zijn ervaring met de nieuwe lichting rappers en producers. Zo brengt hij gevestigd en nieuw talent samen en brengt verrassende samenwerkingen tot stand. Voorbeelden hiervan zijn Glimp van de duivel (met Nielson) en Mensen redden (met Kenny B & Lijpe).

Het album werd deels opgenomen in Valencia, waar hij in 2015 begon met schrijven. De nieuwe generatie rappers en producers zijn een belangrijke inspiratiebron.

Ali: "De nieuwe generatie artiesten zijn jongvolwassen en hebben een noodzaak om muziek te maken. Het is puur en spontaan. Door zoveel verschillende samenwerkingen met bijzondere combinaties is het een veelzijdig album geworden. Ik wil altijd blijven verrassen en dat is volgens mij wel gelukt".

http://alib.nl/