Nieuw album Ali B. eerste in 10 jaar

07-11-2016 @ 13:07

Op 25 november komt Ali B met een geheel nieuw album getiteld 'Een klein beetje geluk', tien jaar na de release van zijn laatste album. Op dit album zijn bijzondere samenwerkingen te horen met onder andere Ronnie Flex, Mr. Polska, Willie Wartaal, Nielson en Sevn Alias. Een groot gedeelte van het album is geproduceerd door Jack $hirak (bekend van Drank & Drugs). Daarnaast zijn er muzikale bijdragen van Spanker, Project Money, Memru, Brownie Dutch en FBI.

Gedurende de afgelopen tien jaar is Ali altijd de drang blijven voelen om zijn steentje bij te dragen aan de Nederlandse rapscene, die getuige de recente successen van o.a. New Wave en Broederliefde nog altijd volop aan het groeien is. Echter was daar nauwelijks tijd voor vanwege het feit dat Ali B naast rapper ook een succesvol cabaretier en TV-maker is. Er is veel veranderd sinds de tijd van zijn eerste successen, zoals Leipe Mocro Flavour en Rampeneren. De scene is volwassener geworden en cijfers tonen aan dat er meer en meer geluisterd wordt naar Nederlandse rap. Ali wil hier zijn bijdrage aan leveren en wil ook op muzikaal vlak laten zien dat hij van meerwaarde is voor de scene. Ali leert van de nieuwe lichting maar deelt ook zijn ervaring met hen. Hij brengt gevestigd en nieuw talent samen, zoals bijvoorbeeld Glen Faria (ook bekend als MC Fit) en producer Jack $hirak op het nummer Gekke kleine jongen, de eerste track van zijn album.

Voor de totstandkoming van 'Een klein beetje geluk' vertrok Ali B in 2015 met een paar muzikale vrienden naar Valencia om zich daar volledig te wijden aan het maken van nieuwe muziek. Sinds dat begin kwamen er gaandeweg al wat nummers naar buiten. Zo bracht hij met Boef en Sevn Alias het straatanthem 'Een klein beetje geluk' uit, werkte hij op Mensen redden samen met Lijpe en Kenny B, en was laatstgenoemde ook medestander op de hit Let's Go samen met Brace. Deze track bereikte binnen korte tijd de platina status en heeft inmiddels meer dan zeven miljoen streams op Spotify behaald. Ook met andere tracks werd succes behaald: Terwijl jullie nog bij me zijn ft. Ruben Annink en Ik huil alleen bij jou ft. Diggy Dex behaalden beiden de platina status.

Ali zegt: "Wat mijn album betreft leg ik de lat ook hoog: ik wil niet zomaar nieuwe muziek uitbrengen. Ik volg wat er nu in de muziekindustrie gaande is en erken dat er andere wetten gelden in een streamingwereld dan hoe dat met mijn eerste album was. De nieuwe generatie artiesten is in de totstandkoming van dit album heel belangrijk geweest. Zij zijn jongvolwassen en hebben een noodzaak om muziek te maken. Het is puur en spontaan. Door zoveel verschillende samenwerkingen met verrassende combinaties is het een veelzijdig album geworden. Ik wil altijd blijven verrassen en dat is volgens mij wel gelukt".

Ali B
Ali Bouali (16 oktober 1981) is behalve muzikant ook werkzaam als televisiepresentator, stand-up comedian en eigenaar van artiesten managementbureau SPEC Entertainment en label TRIFECTA. Ali B kende een grote populariteit met zijn hits Rampeneren, Leipe mocro flavour, Ik ben je zat, zijn bijdrage op Wat zou je doen? van Marco Borsato en zijn laatste album Petje af. De rapper werd onderscheiden met een Popprijs, Zilveren Harp en TMF Awards in 2005 en 2006. Gedurende zijn carrière werkt(e) hij onder meer met Akon, Yes-R, Ziggi,The Opposites, The Partysquad en Fresku. Zijn TV-programma Ali B Op Volle Toeren is al jaren een groot succes, hij won er de Zilveren Televizierster mee voor beste presentator. Daarnaast is hij enkele seizoenen een van de vaste gezichten in de jury van The Voice Of Holland en heeft hij meerdere uitverkochte theatertours op zijn naam staan. Dit jaar sluit hij zijn tour af in Carré...

Artiest: Ali B
Albumtitel: 'Een klein beetje geluk'
Releasedatum: 25 november 2016