Number8 en Gigstarter winnen Buma Music meets Tech Awards

17-01-2016 @ 16:13

Number8 heeft de Buma Music meets Tech Award en daarmee een geldprijs van 5000 euro gewonnen. Gigstarter won de Buma Music meets Tech Public’s Choice Award. Uit handen van juryvoorzitter Ralph Simon ontvingen zij deze prijzen tijdens het mede door Buma georganiseerde Eurosonic Noorderslag in Groningen.

Buma Music meets Tech Awards
De jury was op zoek naar het concept dat zich het meest buiten de gevestigde kaders van de muziekindustrie begeeft en heeft de inzendingen beoordeeld op innovatie en toegevoegde waarde. Juryvoorzitter Ralph Simon (Mobilium, GB) en juryleden Jeroen van Erp (Fabrique), Todd Hansen (SxSW), Monique van Dusseldorp (TedEx), Chris Carey (Media Insight Consulting) en Kirsten van Houten (Buma/Stemra) bepaalden dat Number8 daar het meest aan voldeed.

Jury: "De Buma Music meets Tech Awards van 2016 laten een hoge mate van originaliteit en moderniteit zien, commercieel denken en creatieve manieren om de bredere muziek- en live-industrieën verder te ontwikkelen. De winnaar, Number8, kwam volgens de jury net boven de sterke concurrentie uit en bracht het concept en de relevantie ervan naar een hoger niveau."

Via de #BMMT16-app stemde het publiek op haar favoriete start-up. De start-up met de hoogste waardering, Gigstarter, heeft Buma Music meets Tech Public’s Choice Award gewonnen.

Over Buma Music meets Tech
Buma Music meets Tech is het innovatieprogramma van de Eurosonic Noorderslag Conferentie. Buma Music meets Tech, is opgezet door Buma/Stemra, dat start-ups ondersteunt en stimuleert om de groei te versnellen. Door exposure, netwerken, het delen van kennis en ervaring met professionals, de validatie vanuit collectieve beheersorganisaties en het netwerk stimuleert Buma Music meets Tech de ontwikkeling van start-ups. Tijdens Eurosonic Noorderslag organiseert Buma Music meets Tech een pitchprogramma voor start-ups en een conferentieprogramma over innovatie.

Over Buma/Stemra
Buma/Stemra is de auteursrechtenorganisatie van muziekauteurs en muziekuitgevers in Nederland en vertegenwoordigt de belangen van haar leden wereldwijd. Muziekauteurs die de exploitatie van hun muziekauteursrecht aan Buma/Stemra overdragen, kunnen rekenen op een maximale uitkering van rechtengelden, hoge kwaliteit dienstverlening en uitgebreide informatievoorziening over de laatste ontwikkelingen in de muziekwereld en het auteursrecht. Buma/Stemra promoot Nederlandse muziek ook als internationaal product door het organiseren, financieren en sponsoren van talrijke muziekevenementen door Buma Cultuur.