Tijdens Eurosonic Noorderslag voor t eerst Buma Music Meets Tech Award uitgereikt

17-01-2014 @ 18:44

WholeWorldBand (GB) is de winnaar van de Buma Music Meets Tech Award 2014. Uit handen van de juryvoorzitter hebben zij tijdens het door Buma mede-georganiseerde Eurosonic Noorderslag in Groningen deze onderscheiding ontvangen. Aan de prijs is een bedrag van €5.000,- verbonden.

Na een selectieprocedure hebben elf muziekgerelateerde startups zich gekwalificeerd voor de showcases van het conferentieonderdeel Music Meets Tech. Hier hebben zij zich gepresenteerd aan de jury en het publiek. Quote jury: "WholeWorldBand is a music platform, that combines audio and video to create a global recording studio in the cloud. Collaboration and co-creation without borders". Met het toekennen van deze prijs wil Buma startende en vernieuwende muziekgerelateerde initiatieven ondersteunen en de verdere ontwikkeling van deze concepten mogelijk maken.

De uitreiking
De Buma Music Meets Tech Award is voor het eerst uitgereikt tijdens de Eurosonic Noorderslag Conferentie in Groningen. De genomineerden hebben zich tijdens de showcases gepresenteerd aan het publiek en de jury. De onafhankelijke jury werd vertegenwoordigd door professionals met ervaring in de tech- en muziekindustrie. De juryleden zijn Jeroen van Erp (Fabrique, NL), Shawn O'Keefe (SXSW, US), Frank Lucassen (Buma Stemra, NL), Stephen O'Reilly (Shuffler.FM, GB). Zij waren op zoek naar het concept dat zich buiten de gevestigde kaders begeeft en hebben de inzendingen beoordeeld op innovatie en toegevoegde waarde.

Over de Buma Music Meets Tech Award
Initiatieven die in aanmerking komen voor deze onderscheiding begeven zich op het snijvlak van muziek, techniek en innovatieve communicatie. Daarnaast wordt rekening gehouden met het auteursrecht en ligt er een goed doordacht businessmodel aan het concept ten grondslag. Het initiatief met de meeste toegevoegde waarde voor gebruikers, fans of artiesten maakte kans op de Buma Music Meets Tech Award.

Over Buma/Stemra
Buma/Stemra is de auteursrechtenorganisatie van muziekauteurs en muziekuitgevers in Nederland en vertegenwoordigt de belangen van haar leden wereldwijd. Muziekauteurs die de exploitatie van hun muziekauteursrecht aan Buma/Stemra overdragen, kunnen rekenen op een maximale uitkering van rechtengelden, hoge kwaliteit dienstverlening en uitgebreide informatievoorziening over de laatste ontwikkelingen in de muziekwereld en het auteursrecht. Buma/Stemra promoot Nederlandse muziek ook als internationaal product door het organiseren, financieren en sponsoren van talrijke muziekevenementen door Buma Cultuur.

Eurosonic Noorderslag is verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières van artiesten zoals Ásgeir, James Blake, Jake Bugg, Bastille, Ben L’Oncle Soul, Caro Emerald, Chvrches, C2C, De Staat, Ewert and the Two Dragons, James Vincent McMorrow, Kodaline, Lykke Li, Agnes Obel, Rudimental, Selah Sue, Triggerfinger en The XX.