Jeff Lynne's ELO in Ziggo Dome

11-11-2015 @ 09:33

Op zondag 1 mei geeft Jeff Lynne’s ELO een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. 

13 November verschijnt het nieuwe album ‘Alone In The Universe’, de eerst nieuwe muziek van ELO (Electric Light Orchestra) in 14 jaar. Net als bij de vorige ELO albums, fungeert Jeff Lynne - de drijvende kracht achter de groep - als producer, songwriter, arrangeur, leadzanger en gitarist. 'Alone In The Universe' werd in de Engelse pers zeer goed ontvangen. Mojo Magazine geeft het album 4 sterren. Classic Rock geeft het album een 9 uit 10 en noemt het album het wachten waard. Volgens de Q 4-sterren recensie is het bijna perfect en Uncut noemt hem een doorgewinterde meester in haar enthousiaste 8 uit 10 beoordeling.

Dankzij haar eigen, onderscheidende stijl waarin rock, pop en klassiek naadloos en op vernieuwende wijze samenkomen, scoorde ELO veel hits zoals ‘Can't Get It Out Of My Head’, ‘Don't Bring Me Down’, ‘Livin' Thing’ en ‘Mr. Blue Sky’. En zijn de albums 'A new world record' (1976), 'Out of the blue' (1977), 'Discovery' (1979), de soundtrack 'Xanadu' (1980), 'Time' (1981) en 'Zoom' (2001) klassiekers. Daarmee behoren Jeff Lynne’s overweldigende producties, met meer dan 50 miljoen verkochte albums wereldwijd, tot de meest herkenbare muziek van de afgelopen 40 jaar.

Jeff Lynne wordt alom beschouwd als een van de belangrijkste producers in de muziekgeschiedenis. Ook was hij een van de mede-oprichters en bandlid van The Travelling Wilburys; met Bob Dylan, Roy Orbison, George Harrison en Tom Petty. En werkte hij samen met en produceerde een aantal van de grootste namen in de muziek waaronder Paul McCartney, Ringo Starr, Joe Walsh, en recent, Bryan Adams.

In september 2014 maakte Jeff Lynne’s ELO een live-comeback met een show in het Londense Hyde Park voor 50.000 mensen. Daarmee gaf de band haar eerste concert in dertig jaar.


Jeff Lynne’s ELO - Alone In The Universe Tour
Zondag 1 mei 2016 | Ziggo Dome, Amsterdam |

Aanvang: 20.00 uur | Entree: € 64, € 69, (excl. servicekosten).