Op 18 juni 2015 komt Herbert Grönemeyer in het kader van zijn Dauernd Jetzt Tour voor een concert naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. 

In Duitsland is Herbert Grönemeyer al decennia een fenomeen. In 1984 wordt hij bij het grote publiek bekend met zijn vierde album, 4630 Bochum, het best verkopende Duitstalige album van dat decennium. Ook de daarop volgende albums 'Ö' - dat met 'Halt mich' een hit in Nederland oplevert - en 'Chaos' zijn een groot succes. Grönemeyer treedt in Duitsland al meer dan 20 jaar op voor uitverkochte stadions.

Het Duitse multi-talent (hij is naast zanger ook een succesvol acteur) heeft een bijzondere band met Nederland. Grönemeyer trad ooit op met BLØF, en zijn gevoelige nummer Der Weg is ooit vertaald door Guus Meeuwis. Ook spreekt hij een aardig woordje Nederlands, wat hem bijvoorbeeld tijdens zijn goed ontvangen optreden op Pinkpop in 2012 prima van pas kwam.

Recent componeerde Grönemeyer de soundtrack voor de –door Anton Corbijn geregisseerde- film A Most Wanted Man; een film waar Grönemeyer ook nog eens een rol in vertolkte.
Zijn meest recente album Dauernd Jetzt is zijn 14e album (zijn 25e release als je soundtracks en livealbums etc meerekent) en werd 21 november uitgebracht.

Herbert Grönemeyer - Dauernd Jetzt Tour 2015

Donderdag 18 juni 2015, Heineken Music Hall – Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur, Entree €48 (excl servicekosten)

http://www.groenemeyer.de/

https://twitter.com/groenemeyer

Herbert Grönemeyer voor concert naar Amsterdam