Herbert Grönemeyer op 1 april naar AFAS Live

21-08-2018 @ 10:02

Op maandag 1 april speelt de Duitse zanger Herbert Grönemeyer een show in AFAS Live in Amsterdam,

In Duitsland is Herbert Grönemeyer al decennia een fenomeen. In 1984 wordt hij bij het grote publiek bekend met het album 4630 Bochum, het best verkopende Duitstalige album van dat decennium. Ook de daarop volgende albums Ö, dat met Halt mich een hit in Nederland oplevert, en Chaos zijn een groot succes. Grönemeyer treedt in Duitsland al meer dan 20 jaar op in uitverkochte stadions.

Het Duitse multi-talent (hij is naast zanger ook een succesvol acteur) heeft een bijzondere band met Nederland. Grönemeyer trad ooit op met BLØF, en zijn gevoelige nummer Der Weg is ooit vertaald door Guus Meeuwis. Ook spreekt hij een aardig woordje Nederlands, wat hem bijvoorbeeld tijdens zijn goed ontvangen optreden op Pinkpop in 2012 prima van pas kwam.

Grönemeyer componeerde de soundtrack voor de door Anton Corbijn geregisseerde film A Most Wanted Man. Een film waar Grönemeyer ook nog eens een rol in vertolkte. Zijn meest recente album Dauernd Jetzt is zijn 14e album. Zijn 25e release als je soundtracks en livealbums meerekent.

Herbert Grönemeyer
Maandag 1 april | AFAS Live, Amsterdam
Aanvang: 19:30 uur | Entree: €55,- (excl. servicekosten)

De kaartverkoop voor de show in Amsterdam start vrijdag 24 augustus om 10 uur via Ticketmaster.