Stepherd & Skinto zorgen voor een Mooiboy Fissa

16-06-2014 @ 14:59

Vorige week is de nieuwe EP ‘Mooiboy Fissa’, van Stepherd & Skinto via Nouveau Riche Music uitgebracht.

Op zichzelf staand zijn Stepherd en Skinto al echte entertainers, maar wanneer de twee Nouveau Riche rappers hun krachten bundelen, ontstaat er een bijzondere chemie en aanstekelijk plezier. Dat blijkt wel uit de liveshows die zij neerzetten als support act van labelgenoot Jebroer, met wie zij door het land tourden. Het duo presenteert inmiddels wekelijks een eigen programma voor muziekzender XITE en hebben nu samen de EP ‘Mooiboy Fissa’ uit.

Skinto maakt al jaren furore in zowel de hiphopscene als het elektronische circuit met zijn aanstekelijke, energieke raps en zang met Jamaicaanse tongval. Zijn sound loopt uiteen van Dubstep, Grime en 2-Step tot Hiphop, R&B en Drum'n Bass. Hij deelde de stage veelvuldig met het collectief Nebulon (waar o.a. ook NoizBoiz en Zwart Licht onderdeel van uitmaken) en bouwde een uitmuntende live reputatie op.

Stepherd maakt sinds jaar en dag onderdeel uit van Nouveau Riche. Hij was onder andere te horen op de compilatie albums ‘Alziend Oor’ en ´Alziend Oor II´ en scoorde underground hits met o.a. ‘Kippenhok’. Samen met het Nouveau Riche collectief speelde hij op verschillende grote festivals en tourde hij meerdere keren door Nederland en België.

De samenwerking tussen Stepherd & Skinto kwam tot stand toen zij regelmatig studiosessies met elkaar ‘deelden’ bij producer Boaz van de Beatz. Hieruit ontstond o.a. het nummer ‘Gat in de vloer’, wat meteen de eerste keer was dat de Amsterdammers samen iets uitbrachten. De ontspannen, ongedwongen sfeer zorgde niet alleen voor talloze lachsalvo’s en humor.

Je moet deze EP luisteren met het beeld voor ogen dat wij als vrienden onder elkaar in de studio verhalen uitwisselen, elkaar in de zeik nemen, lachen, drinken enzo. Eigenlijk zijn wij gewoon mooie jongens die van een feestje houden. En dat feestje delen we met de mensen via hun mp3 speler of vanaf het podium”, aldus Stepherd.

De EP is geproduceerd door Boaz van de Beatz en Project Money en loopt muzikaal uiteen met invloeden van deep house (single ‘Killin it’) en happy hardcore (‘Van de kaart’) tot bubbeling (‘Mooiboy Fissa’). Hiermee zijn Stepherd & Skinto komende zomer te zien op verschillende festivals.

https://www.facebook.com/NouveauRicheMusic/

https://twitter.com/Skintooo

https://twitter.com/Stepherd