Spinvis presenteert opera-mystique in Openluchttheater van Het Vondelpark

21-04-2013 @ 22:40

Op Bevrijdingsdag 2013 opent het Openluchttheater in Het Vondelpark te Amsterdam de poorten voor Spinvis. Hij presenteert dan een middagvullend programma, beginnend met een Vrijheidslunch met gerechten uit alle windstreken die op een markt worden aangeboden. Et voilà de perfecte omlijsting voor Walla Kristalla. Saartje Van Camp, sinds jaar en dag sidekick van Spinvis, verzamelde voor dat programma kinderliedjes die Nieuwe Nederlanders meenamen naar de Stad Amsterdam en voert die uit met een eigen combo.

Spinvis presenteert op 5 Mei vervolgens Dub, Holland, Dub, een 'opera-mystique' van de fantasievolle reconstructie van de ontmoeting d.d. 10 maart 1954 tussen de Ethiopische keizer Haile Selassie en koningin Juliana. Dub, Holland, Dub is geschreven door Arjan Witte en wordt uitgevoerd door Spinvis, Serge van Duijnhoven en een 10-koppig orkest.

Na deze opera volgt er een 'gewoon' optreden van Spinvis. Op speciaal verzoek van Erik de Jong (Spinvis) sluit Pien Feith de middag in het park af.

De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage voor het Vondelpark Openluchttheater is echter meer dan welkom.

Het programma in vogelvlucht:

1200 - 1300 WallaKristalla (kindervoorstelling door Saartje Van Camp)
1320 - 1445 Dub, Holland,Dub (Opera-Mystique over Haile Selassie en Koningin Juliana)
1500 - 1645 Spinvis (concert)
1700 - 1800 Pien Feith (electropop)

Voor info over het Vondelpark Openluchttheater: www.openluchttheater.nl

http://www.spinvis.nl/