Vijfde album van IAMX

23-03-2013 @ 21:28

It must become as explosive as my imagination imagines it and as touching as you need it to be.” Zo omschrijft Chris Corner, voormalig zanger van de internationaal gerenommeerde triphoppers Sneaker Pimps, het inmiddels vijfde studioalbum van IAMX, The Unified Field. De opvolger van Volatile Times (2011) werd geproduceerd door Jim Abbiss, die behalve het eerste album van Sneaker Pimps ook Adele en Arctic Monkeys op zijn CV heeft staan. Naast de samenwerking met Abbiss, draagt ook oud Sneaker Pimps collega Liam Howe zijn steentje bij op een aantal tracks.

Corner woont en werkt sinds 2006 in Berlijn, maar komt oorspronkelijk uit een arbeidersplaatsje in Noord Engeland. “I have always been a hard worker and we grew up with nothing. I don't focus on doing things the correct accepted way, but on quickly finding the most effective solutions. That is what has lead me to a DIY approach in everything I do, in my art and in my personal life.”

The Unified Field speelt zich, in het voor IAMX kenmerkende donkere, nachtelijke landschap die hij voorziet van revolutionaire ritmes, dansbare beats en zijn karakteristieke stem.

IAMX is internationaal gerenommeerd als live act. Zelf gecreëerde visuals en bijzondere outfits ondersteunen een explosieve en gepassioneerde show met volledige band. Op 29 maart staat IAMX in de Gigant in Apeldoorn, een dag eerder in de AB in Brussel, een zaal die hij eerder al drie keer wist uit te verkopen.

De video van de eerste single, The Unified Field, is de moeite van het bekijken zeker waard. De regisseur van de korte film Maestro mailde zijn beelden naar Chris, die er zijn eigen edit van maakte, en vervolgens zijn muziek eronder zette. Zelfs de regisseur was diep onder de indruk van het uiteindelijke resultaat. Bekijk ‘m hier

IAMX - The Unified Field

Release: 22.03.2013
sony music

http://www.iamx.eu/

https://twitter.com/IAMX