The Temper Trap is klaar om hype waar te maken!

08-06-2009 @ 17:46

Het Australische viertal The Temper Trap werd eind vorig jaar opgemerkt op de showcase event van MUSEXPO, waarna ze de studio in mochten met producer Jim Abbiss (Arctic Monkeys, Adele, Bjork, Massive Attack, Goldfrapp, Kasabian en UNKLE), voor het opnemen van hun debuut album: Conditions. Dit album zal op 3 augustus uitkomen, in dezelfde maand dat The Temper Trap live op LOWLANDS te zien zal zijn!

The Temper Trap werd vervolgens gevraagd voor SXSW in Austin, Texas, waar ze de stempel 'één van de grote beloftes' opgedrukt kregen. In ons land maakten ze tevens een goeie indruk als support van Glas Vegas en speelden ze al tijdens de afgelopen editie van London Calling.

BBC, NME & X-FM riepen ze uit tot een van de beste bands van 2009, maar ook Perez Hilton tipt de band op zijn blog.

Op het debuutalbum Conditions zijn invloeden te horen van Radiohead, Coldplay, TV On The Radio, Arcade Fire en zelfs het vroegere U2. Hun sferische, hypnotiserende geluid klinkt even groots als de genoemde bands door dikke gitaarrifs, pulserende ritmes en mooie, intense zangstem van zanger Dougy, maar dan met een verslavende en catchy laag emo erover heen.
Op 21 juni is spelen ze in de Melkweg en dit is het enige moment om ze face to face te zien zijn voordat ze op Lowlands spelen.

Live:
21 juni - Melkweg - Amsterdam
21 augustus - LOWLANDS
[pias]