Jeroen Kramer presenteert debuutalbum: Miljoenen Idioten

19-03-2013 @ 12:36

Jeroen Kramer, vooral bekend als razende reporter van Het Sinterklaasjournaal en voormalig presentator van Het Klokhuis, brengt in april zijn eerste album uit, getiteld: "Miljoenen Idioten". Met dit debuut laat Kramer zich van een geheel nieuwe kant zien en ontpopt hij zich als liedjesschrijver, zanger en gitarist. In 16 Nederlandstalige nummers voert Kramer zijn publiek een volstrekt eigen wereld van grillige seksuele fantasieën, sentimentele smartlappen en puntgave liefdesliedjes binnen. Dit alles uitsluitend in de eigen taal, die hij met schrijfpartner Joop Maes met merkbaar genoegen als basismateriaal voor de vaak ingenieuze teksten hanteert.

Op  "Miljoenen Idioten" presenteert Jeroen Kramer een mix van humor, ontroering en muzikaliteit. Kramer ontwikkelde het album naar aanleiding van zijn solotheatervoorstelling, waarin hij de nummers als Mijn vrouw de koningin en ik, De klootzak in mij en Bustehouders ten gehore brengt. Toch doet de term cabaret geen recht aan deze collectie songs: we horen een popmuzikant met een veelzijdig stemgeluid en fraaie composities waarin vele uithoeken van pop, jazz en levenslied verkend worden.

Voor Kramer, vooral bekend als televisiepresentator en stemacteur, was de overstap naar muziek een logische keuze: “Ik had mijn arm gebroken en zat veel thuis. In mijn opnamestudio, die ik heb vanwege mijn stemwerk, begon ik steeds vaker nummers op te nemen. En het bleek te werken! Toen ik met de nummers het theater indook, waren de reacties zo positief dat ik dat niet naast mij neer kon leggen. Ik beleef hier zoveel plezier aan en, ach, het is nooit te laat voor een carrièreswitch.

De CD Miljoenen Idioten verschijnt 5 april bij het label Noon Records. Het album bevat 15 eigen nummers en een vertaalde cover. Producer is Onno Krijn, die o.a. werkte met Candy Dulfer, Eric Vaarzon Morel, Janne Schra, Jeroen Zijlstra en Leoni Jansen. 

www.jeroenkramer.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: