Genomineerden voor Televizier ring bekend

03-10-2007 @ 20:58

De eerste stemronde is voorbij. De wereld draait door (VARA), Gooische Vrouwen (RTL) en Mooi weer de Leeuw (VARA) zijn genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring 2007. Anita Witzier (KRO) is voor 7e maal genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster voor de vrouwen, en ook Het Klokhuis (NPS) is voor de 7e maal genomineerd, maar dan voor de Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma.
Viervoudig winnares Wendy van Dijk (RTL) en de winnares van vorig jaar, Yvon Jaspers (KRO), zijn eveneens genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster voor de vrouwen. Paul de Leeuw (VARA, BNN; winnaar van vorig jaar), Ruben Nicolai (BNN) en Matthijs van Nieuwkerk (VARA, VPRO, NPS) zijn bij de mannen genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster. Het Klokhuis (NPS) gaat de strijd voor de Gouden Stuiver aan met de Club van Sinterklaas (Jetix) en Het Huis Anubis (Nickelodeon).
De afgelopen weken heeft het publiek massaal gestemd via internet, telefoon en sms op hun favoriete tv-programma’s en tv-persoonlijkheden. Op de drie genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring 2007 kan het publiek vanaf 26 oktober wederom stemmen via de telefoon en via sms. De nummers worden bekend gemaakt aan het begin van het Gouden Televizier-Ring Gala dat op 26 oktober vanaf 20.30 uur live wordt uitgezonden door de AVRO op Nederland 1.
Het Gouden Televizier-Ring Gala vindt plaats in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam en wordt gepresenteerd door Nelleke van der Krogt en Frits Sissing.

Radioring
De genomineerden voor de publieksprijzen voor de radioprogramma’s en –presentatoren worden donderdagochtend 4 oktober bekend gemaakt in het programma ‘Evers staat op’ op Radio 538.