Twee album van Utrechtse band Aestrid

18-02-2013 @ 09:46

Opgericht als solo opname project van Bo Menning, is Aestrid uitgegroeid tot een volwaardige band. 'BOX' is het tweede album van het Utrechtse Aestrid.

Na de release van Menning's eerste demo 'In D'Esprit Pornographique' werd het serieuzer qua aanpak. Bo Menning begon daarna aan de opnames van het eerste echte album van Aestrid, 'The Echo Resistance'. Hij bouwde en verzamelde zelf zijn studio bij elkaar en begon met opnemen. Uiteindelijk creëerde hij iets wat hem vier jaar kostte om te maken, opgesloten in zijn studio…

Het album werd goed opgepikt en kreeg lovende recensies. De live-shows begonnen te groeien met hulp van JJJ Sielcken en Ray Kornet en het maakte elke show tot iets intens. Met die gedachte begonnen zij samen aan een tweede album.
Ook BOX is helemaal zelf opgenomen en geproduceerd door Aestrid zelf. De muziek is opgenomen in een leegstaande loods in Soest, waar Aestrid zijn eigen wereld creëerde. Dromerige gitaren, brede zwierige synthesizers en knap bedachte drums. Dat, samen met een hopeloos gevoel voor nostalgie gedrenkt in bitterzoete melodieën en teksten, is Aestrid.
Aestrid werd opgepikt door het Britse label Function Records, die BOX op 25 januari jl. is uitgebracht.

TOURDATES
03.04.2013 | Video - Gent, BE
26.04.2013 | OT301 - Amsterdam, NL
05.05.2013 | Bevrijdingsfestival - Utrecht, NL
10.05.2013 | Mezz - Breda, NL
15.06.2013 | Elektra's Tuinfeest - Sliedrecht, NL

http://www.aestrid.com/