Minus The Tiger lekt nieuw nummer en verandert naam in MTT

05-12-2013 @ 20:38

Op 1 april verschijnt het nieuwe album van MTT (voorheen Minus The Tiger). Met de opvolger van het titelloze debuut heeft de Utrechtse band besloten haar naam af te korten naar MTT. Years From Now, is de eerste track te beluisteren via https://soundcloud.com/mttband/years-from-now Years From Now . Het nummer komt van het gelijknamige album dat in het voorjaar van 2014 verschijnt. Het nummer is geïnspireerd door de film The Road, waarin een vader en zijn zoon moeten zien te overleven in een grimmige post-apocalyptische wereld.

Samen met drummer Jos Terlingen en producer Maarten Besseling neemt zangeres Anne Broekman de luisteraar mee in een emotionele trip waar het verglijden van de tijd en de daarbij onvermijdelijke melancholie voorbijkomen. Het is een secuur samenspel van diepe bassen, minimale beats en vervreemdende sounds.

Voor het te verschijnen album werkte MTT samen met Bo Menning (Aestrid), Joris van Grunsven (Kramphaft), Thanos Fotiadis (Bodypolitics) en Ronald Straetemans (Tududuh, Unterwelten). De laatste twee gaan vanaf nu de band versterken respectievelijk op gitaar en bas/synth.

Canadian Music Week

MTT is wederom geselecteerd om te spelen op Canadian Music Fest in Toronto. In mei 2014 vertrekt de band voor een tour langs o.a. Montréal, Wakefield, Ottawa, Brantford, Peterborough en Toronto.

MTT * Years From Now * Fishermann Records * 1 April 2014

Shows:

14/12 Video, Glimps Festival Gent BE

19/12 Cafe Miles, Amersfoort NL

31/01 Sugarfactory, Amsterdam NL

07/03 Go West Festival, Oldenburg DE

27/03 EKKO Release show/ Utrecht NL

30/04 Pressed / Ottawa CA

02/05 Kaffe1870 / Wakefield CA

06-10/05 Canadian Music Week/ Toronto CA

mttband.com