Hetty Blok: Doe wat je 't liefste doet

26-01-2013 @ 19:01

Iedereen kent Hetty Blok. Op 6 november 2012 overleed ze, 92 jaar oud. Ze is bekend geworden van o.a. Zuster Klivia uit de tv-serie: Ja zuster, nee zuster (1966-1968) (met o.a. Leen Jongewaard) en als Sjaan uit De familie Doorsnee ('In Holland staat een huis') een 14 daags hoorspel dat tussen 1952 en 1958 op de radio werd uigezonden.

Na de Tweede Wereldoorlog had ze succes met verschillende theatervoorstellingen w.o. 't Is historisch (1948), Wij spelen pantomime (1949), Iene miene mutte (1949), 't Is mij een raadsel (1950) 

Ook is ze de ultieme vertolkster van de liedjes van Annie M.G. Schmidt. Hetty Blok, cabaretière, actrice, zangeres en schrijfster van twee sprookjesboeken, kan terugkijken op een prachtige carrière van 65 jaar. Ze werkte samen met grote namen in de Nederlandse cabaret- en kleinkunstwereld: o.a. Wim Sonneveld, Fien de la Mar, Wim Ibo, Cor Lemaire en Harry Bannink.

Voor de release ‘Doe wat je ‘t liefste doet’ stelde ze niet alleen een cd en een dvd samen met haar dierbaarste liedjes, radio- en tv-optredens, maar ook een fotoboek vol persoonlijke herinneringen. Fragmenten uit o.a. De familie Doorsnee - Ja zuster, nee zuster - cabaret Wim Sonneveld - Een straatje om met Dorus - De Fred Hachéshow.

Haar carriere als zangeres, cabaretière en actrice is terug te vinden in de DVD+CD+fotoboek ‘Doe wat je ‘t liefste doet’ is uitgebracht via Rubinstein Media

(distr. Heartselling).