EBBA Award winnaars toegevoegd aan Eurosonic programma

04-12-2012 @ 19:48

Vier van de tien European Border Breakers Awards (EBBA Awards) winnaars geven een showcase op Eurosonic. Het gaat om C2C (FR), Dope D.O.D. (NL), Ewert & the Two Dragons (EE) en Juan Zelada (ES). Daarnaast treden ze op tijdens de EBBA Awards ceremonie.

European Border Breakers Awards
De European Border Breakers Awards worden door de Europese Commissie uitgereikt aan tien Europese artiesten die succesvol zijn in het doorbreken van grenzen met hun eerste Europese release. De tien winnaars worden geselecteerd op basis van data van Nielsen Music en stemmen van EBU radiostations en ETEP festivals.

Stem op je 3 favoriete EBBA winnaars en win een reis naar de EBBA Awards
Door te stemmen maken Europese muziekfans kans om een reis naar de EBBA Awards ceremonie te winnen en daar veel van de winnende acts te zien optreden. De show vindt plaats op 9 januari 2013 in Groningen. Publiek kan tot en met 21 december zijn stem uit te brengen op de website:www.ebba-awards.eu. Vorig jaar werd de ‘Public Choice Award’ gewonnen door Selah Sue.

Over de EBBA Awards
De winnaars zullen hun EBBA Awards in ontvangst nemen tijdens een awards show die wordt gepresenteerd door TV persoonlijkheid en muzikant Jools Holland. De show vindt plaats tijdens Eurosonic Noorderslag, op woensdag 9 januari 2013. De award ceremonie – met optredens van winnende acts – wordt opgenomen en uitgezonden door de NTR en zal ook elders in Europa worden uitgezonden door televisie- en radiostations die aangesloten zijn bij de European Broadcasting Union (EBU) en anderen.

Over Eurosonic Noorderslag
Eurosonic Noorderslag, the European Music Conference and Showcase Festival, vindt van 9 tot en met 12 januari 2013 plaats in Groningen. Overdag vindt een conferentie plaats voor Europese professionals, actief in de live muziek. ’s Avonds krijgt nieuw muziektalent de kans om zich aan een publiek van muziekliefhebbers en professionals te presenteren.

Informatie over Eurosonic Noorderslag: www.eurosonic-noorderslag.nl.
Informatie over de EBBA Awards: www.ebba-awards.eu.