Stemmen voor de EBBA Public Choice Award

02-11-2011 @ 22:14

Onlangs zijn de 10 winnaars van de European Border Breakers Awards 2012 bekendgemaakt. Vanaf 1 november tot en met 31 december kan het Europese publiek stemmen voor de EBBA Awards winnaar die volgens hen de 'Public Choice Award' moet winnen.

Door te stemmen maken Europese muziekfans kans op het winnen van een reis naar de EBBA Awards uitreiking, die op 11 januari 2012 plaatsvindt tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen. Stemmen op de 'Public Choice Award' kan online, van 1 november tot en met 31 december: www.ebba-awards.eu . Vorig jaar won de Duitse band The Baseballs de Public Choice Award.

De European Border Breakers Awards (EBBA Awards) worden door de Europese Commissie toegekend aan tien Europese artiesten die met hun eerste album hebben bewezen succesvol te zijn buiten de eigen landsgrenzen. De tien winnaars zijn geselecteerd op basis van gegevens van Nielsen Music en stemmen van EBU radiostations en ETEP festivals.

De winnaars van de European Border Breakers Awards 2012 zijn:

Elektro Guzzi (Oostenrijk)
Selah Sue (België)
Agnes Obel (Denemarken)
Ben l'Oncle Soul (Frankrijk)
Boy (Duitsland)
James Vincent McMorrow (Ierland)
Afrojack (Nederland)
Alexandra Stan (Roemenië)
Swedish House Mafia (Zweden)
Anna Calvi (Groot-Brittannië)

Het prijzengala – met optredens van een aantal van de winnende artiesten– wordt opgenomen en uitgezonden door de Publieke Omroep (NOS/NTR). In Europa wordt het onder meer uitgezonden door de publieke televisieomroepen van de European Broadcasting Union (EBU).

De EBBA Awards, die nu negen jaar bestaan, worden gefinancierd door het Cultuurprogramma van de Europese Unie en georganiseerd door Eurosonic Noorderslag, in samenwerking met de European Broadcasting Union. De EBBA Awards worden mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur, SNN, het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Provincie Groningen, Stad Groningen, Nielsen Music, Music Week en European Music Office

Meer informatie: www.ebba-awards.eu
http://ec.europa.eu/culture/our-programmes-and-actions