Nieuwe single Tim Knol: Letting Go b/w Glory Days, Golden Years

06-01-2012 @ 18:49

Ken je die mop over de artiest die een liedje schreef over een muziekwinkel die ging sluiten? De muziekwinkel maakte een doorstart.

De sluiting van Fame Megastore is het onderwerp van Tim Knol's nieuwe single. Het liedje Letting Go verschijnt als dubbele a-kant samen met Glory Days, Golden Years, dat eerder op Tim's laatste album Days werd uitgebracht. De single is beschikbaar als cd-single, 7" vinyl en als download.

Augustus 2011 werd bekend dat Fame Megastore haar deuren zou gaan sluiten. Voordat zijn muziekcarrière op stoom kwam, was Tim regelmatig achter de kassa van de muziekwinkel te vinden. Geen wonder dat zijn oude werkgever juist hem vroeg om een liedje te schrijven over het einde van de winkel.

Fame general manager Arthur ter Braak: "Ik wilde het einde van Fame Megastore niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het is toch het einde van een tijdperk. Tim heeft jarenlang bij ons gewerkt en ik vind hem een erg goede artiest. Het is heel bijzonder dat hij zo'n mooi liedje heeft geschreven voor deze gelegenheid."

"Fame ligt mij zeer na aan het hart. Dat de winkel zou gaan sluiten raakte mij. Het was daarom een grote uitdaging om hier een lied over te schrijven. Vooral ook om een tekst te schrijven die over misschien wel definitief afscheid nemen gaat. Ik denk dat dat is gelukt en ben heel erg trots op het resultaat.", aldus Tim.

Toen eind december het nieuws kwam dat Fame een doorstart maakt in Magna Plaza was het liedje al geschreven en opgenomen. Tim Knol: "Ik was vooral blij voor de medewerkers, daarna moest ik lachen omdat de tekst hierdoor een andere twist krijgt. Maar ook al komt er een doorstart van Fame, het blijft het einde van een tijdperk."

Letting Go/Glory Days, Golden Years is vanaf zaterdag 7 januari als cd-single verkrijgbaar bij Fame Amsterdam, in alle Bijenkorfvestigingen en oals download. De single kost 3 euro of 3 Fame-euro's. De single verschijnt op 14 januari ook in een gelimiteerde oplage op 7" vinyl.

http://www.timknol.nl/

https://twitter.com/#!/timknol