Racoon brengt single uit voor Stichting Jayden

25-11-2011 @ 16:35

De Zeeuwse groep Racoon werkte zich dit jaar weer flink in de kijker met haar nieuwste album “Liverpool Rain”. De eerste single “No Mercy” was twee maanden lang het meest gedraaide nummer op de Nederlandse radio en ook diens opvolger “Took A Hit” stond genoteerd in de hitlijsten. Nu komt Racoon met een derde single en het nummer dat hen het meest na aan het hart ligt: de ontroerende ballad “Don’t Give Up The Fight” is opgedragen aan Jayden, een jongetje dat op nog geen driejarige leeftijd het leven liet na een loodzwaar gevecht tegen neuroblastoom kinderkanker.

De opbrengsten die Racoon behaalt uit de verkoop van deze single worden integraal gedoneerd aan de Stichting Jayden, een stichting opgericht door de ouders van Jayden met als doel de stimulering en financiering van verder onderzoek naar neuroblastoom (www.stichtingjayden.nl ).

Bart van der Weide over het initiatief: "Bot gezegd zijn er te weinig kinderen die aan neuroblastoom lijden, met als gevolg dat het geld naar andere vormen van kinderkankeronderzoek gaat. Toen Rob Faasse, mn oude buurjongen z'n zoontje verloor na een hartverscheurende tijd, hoefden we niet lang na te denken over zijn vraag ambassadeurs te worden. We zijn allemaal vaders en kennen onvoorwaardelijke liefde. 'Don't give up the fight' is voor eeuwig voor Jayden." - Bart van der Weide namens Racoon

De video voor “Don’t Give Up The Fight ” – gerealiseerd door cinematograaf Maximiliaan Dierickx 

Vanaf vrijdag 2 december is een speciale single-versie van “Don’t Give Up The Fight” digitaal beschikbaar. Deze zal, naast de albumversie van “Don’t Give Up The Fight”, ook een akoestische versie bevatten en de cover “This Will Be Our Year”. Een fysiek exemplaar kan besteld worden via de webshop van Racoon en wordt ook verkocht op de optredens van de band.

http://racoon.nl/

http://twitter.com/#!/racoonband