Racoon op nummer 1 in Album Top 100!

08-06-2012 @ 16:20

Geduld blijkt een schone zaak, 57 weken na de release bereikt het album ‘Liverpool Rain’ van Racoon de #1 positie in de Nederlandse Album Top 100.

Vanaf het moment dat ‘Liverpool Rain’ uitkwam ging het Racoon voor de wind. Zo ontving de band drie 3FM Awards 2012 voor Beste Artiest Pop, voor Beste Single (‘No Mercy’) en Beste Album (‘Liverpool Rain’). Ook mocht de band een Edison voor Beste Groep in ontvangst nemen. Het album behaalde binnen de kortste keren de gouden status en is inmiddels platina. De single ‘No Mercy’ was vorig jaar een van de meest gehoorde singles op de Nederlandse radio en behaalde óók de gouden status. De singles ‘Liverpool Rain’ en ‘Took a Hit’ werden beide Megahit op 3FM. Een optreden in een uitverkocht Heineken Music Hall en op het hoofdpodium van Pinkpop was de bekroning van een geweldige tour door het hele land. De kaartverkoop van de eind september startende theatertour gaat eveneens als een speer.

Léon Happé (general manager [PIAS] Holland): ‘Ik ben verschrikkelijk blij dat dit het resultaat is van de jarenlange samenwerking tussen Racoon en [PIAS],het is mooi dat het publiek talent nog steeds erkent. RacoonLiverpool Rain een terechte nummer 1.’

Reactie Racoon: ‘We zijn altijd al traag geweest…..

http://racoon.nl/

twitter racoonband

downloadlink album