Nederlandse artiesten maken single voor jubilerend 100% NL

12-09-2011 @ 14:27

Maandag 12 september werd 100% NL DJ Marjon Keller tijdens haar uitzending overvallen door zangeres Do en nieuw Nederlands talent zanger Pieter van der Zweep. De artiesten kwamen samen het duet ‘Vijf jaar’ brengen, wat ze speciaal ter ere van het 5-jarig jubileum van 100% NL hebben opgenomen.

Het nummer is een idee van tekstschrijvers Robert Dorn en Joost Griffioen. Voor het nummer werd zangeres Do benaderd die meteen enthousiast reageerde. Omdat ze onder de indruk was van nieuwkomer Pieter van der Zweep was een duet snel geboren. Do, die nu onder meer in de jury zit van het tv-programma 'My Name Is', aan ‘Expeditie Robinson’ meedoet en pasgeleden zelf een #1 hit scoorde met het nummer 'Hij gelooft in mij', dook samen met Pieter de studio in.

Do: ‘’Sinds ik het nummer voor het eerst hoorde, krijg ik het niet meer uit mijn hoofd. Zo mooi vind ik het! Daarnaast is het een goed moment om met deze single 100% NL te feliciteren met haar 5-jarig bestaan. Ik denk dat Pieter en ik namens alle Nederlandse artiesten spreken en 100% NL op deze manier willen bedanken voor alles wat 100% NL doet voor de Nederlandse muziek.’’

100% NL bestaat deze week 5 jaar en gaat dit 5 weken lang vieren met 5 grote acties. Vanaf vandaag staat het radiostation in het teken van het jubileum.