Jazzdag maakt line-up Jazzexpeditie naar Spanje bekend

07-09-2011 @ 21:50

Op 4 en 5 november zullen de bekende Nederlandse jazzmusici Simin Tander, Susanne Alt, Rembrandt Frerichs, Jasper Somsen en de Felix Schlarmann Group optreden tijdens het jazzfestival Madrid. De selectie van artiesten is samengesteld door de Spaanse delegatie die afgelopen juni aanwezig was tijdens de Jazzdag in Rotterdam.

De Jazzexpedities zijn een initiatief van Stichting JazzNL, Buma Cultuur en Sena Performers. Het doel van de expedities is om jazznetwerken uit andere landen te verbinden met het Nederlandse jazznetwerk. Zo zullen, naast de concerten, ook netwerkmeetings en speeddates plaatsvinden met programmeurs en media uit Spanje. In 2010 zijn reeds succesvolle Jazzexpedities uitgevoerd naar Thailand en India.

Speciaal voor de Jazzdag was een grote Spaanse delegatie aanwezig om kennis te nemen van het Nederlands jazznetwerk. Musici, boekers en managers konden zich inschrijven voor een speeddate met de delegatie en in de avond waren er 24 showcases van veelbelovende en opkomende Nederlandse jazzartiesten. Op basis van de speeddates en de concerten hebben de Spanjaarden hun voorkeur aangegeven. Ikaros van Duppen, projectmanager jazz bij Buma Cultuur en directeur van de Jazzdag: "Het is geweldig om te zien dat een evenement als de Jazzdag en de Jazzexpedities een hands-on instrument zijn om Nederlandse jazzmusici op weg te helpen in het buitenland. Door de Spanjaarden te betrekken bij de uiteindelijke keuze creëer je simpelweg meer kans op succes."

De musici gaan twee concerten verzorgen. Op vrijdagavond 4 november is er een openlucht ‘Dutch Stage’ en op zaterdag 5 november is een speciale avond in het statige Fundacion Carlos de Ambreres, alwaar overdag de conferentie zal plaatsvinden. Beide concerten maken onderdeel uit van het 28ste Festival Jazz Madrid. Naast musici gaan er vertegenwoordigers mee van Buma, Sena, Stichting JazzNL en het North Sea Jazz Festival om presentaties te geven over Nederlandse jazz.

Voor meer informatie, ga naar www.dutchjazzagency.nl