Succesvolle Jazzdag verhuist van Amersfoort naar Rotterdam

04-12-2010 @ 13:00

Na vier edities hebben Buma Cultuur en Stichting JazzNL besloten de Jazzdag, het grootste netwerkevenement voor de Nederlandse jazz, te verhuizen naar Rotterdam. De Jazzdag zal onder andere neerstrijken in het net nieuw geopende Lantaren/Venster op vrijdag 24 juni 2011 en is daarmee de aftrap voor twee weken jazz in Rotterdam.

"We zijn erg blij dat de Jazzdag nog verder kan groeien in samenwerking met de vele jazzpodia en festivals als North Sea Round Town en North Sea Jazz die Rotterdam rijk is.", aldus Jazzdag organisator Ikaros van Duppen. Mede organisator Alexander Beets voegt hier aan toe: "Eén van onze doelen is om zowel nationaal als internationaal zoveel mogelijk waarde te creëren voor onze deelnemers. Wij denken dit nog beter te kunnen realiseren door naar Rotterdam te verhuizen.".

Lantaren/Venster
De Jazzdag zal plaatsvinden in het net nieuw geopende jazzpodium Lantaren/Venster waarin het een fantastische locatie vindt om nog meer ontmoetingen te kunnen bewerkstelligen tussen vakgenoten en zo de jazzscene een verdere impuls te geven. Komend jaar worden meer dan 1000 nationale en internationale jazzprofessionals verwacht. Het dagprogramma van de Jazzdag staat in het teken van seminars, workshops en presentaties. Tijdens het avondprogramma worden jazzartiesten en formaties gepresenteerd aan de aanwezige programmeurs, boekingskantoren, producers en aan het publiek.

Amersfoort
De Jazzdag startte in 2007 in Amersfoort en groeide direct uit tot hét moment waar de volledige jazz sector, van componisten en musici tot bookers en muziekproducers aanwezig was. Naast partners als Sena, Norma en NPS Radio 6 waren vooral ook de Gemeente Amersfoort en de Provincie Utrecht een grote steun om dit evenement succesvol te maken.

Buma Cultuur
Buma Cultuur ondersteunt en promoot het Nederlands muziekauteursrecht in zowel Nederland als in de belangrijkste exportmarkten voor de Nederlandse (niet per se Nederlandstalige) muziek. Het doel is enerzijds het aandeel op de Nederlandse markt te vergroten en anderzijds een hogere inkomstenstroom te genereren door het gebruik van Nederlands muziekauteursrecht op buitenlandse markten te stimuleren. Buma Cultuur is opgericht door de Nederlandse auteursrechtenorganisatie Buma.

Buma/Stemra
Buma/Stemra is de auteursrechtenorganisatie van muziekauteurs in Nederland en vertegenwoordigt de belangen van haar leden wereldwijd. Muziekauteurs die de exploitatie van hun muziekauteursrecht aan Buma/Stemra overdragen, kunnen rekenen op een maximale uitkering van rechtengelden, hoge kwaliteit dienstverlening en uitgebreide informatievoorziening over de laatste ontwikkelingen in de muziekwereld en het auteursrecht.

JazzNL
De stichting JazzNL heeft o.m. tot doel om het (inter)nationale netwerk en de infrastructuur van de Nederlandse jazzsector te verstevigen en uit te bouwen ter verbetering van de professionaliteit van deze sector. Daartoe is de stichting steeds nauw betrokken geweest bij de organisatie van de Jazzdag en organiseert zij de z.g. Jazzexpedities van Nederlandse musici naar het buitenland.

De Jazzdag is een initiatief van Buma Cultuur in samenwerking met Stichting JazzNL.

http://www.jazz.nl/