North Sea Jazz en Buma Cultuur werken samen aan promotie Nederlandse jazz

22-06-2011 @ 21:33

North Sea Jazz en Buma Cultuur hebben een samenwerking aangekondigd ter promotie van jazzmuziek uit Nederland. Door de krachten te bundelen hopen beide partijen de Nederlandse jazzartiesten tijdens de Jazzdag en North Sea Jazz een extra steun te geven. ‘Your Guide To Dutch Jazz at North Sea’ symboliseert deze samenwerking.

Buma Cultuur
, promotor van Nederlands muziekauteursrecht in Nederland en buitenland, geeft met haar vijfde editie van de Jazzdag de aftrap voor twee weken jazz in Rotterdam. Het evenement op vrijdag 24 juni, bestaande uit een conferentie en een festivalprogramma, heeft het laatstgenoemde programma ondergebracht bij North Sea Round Town. “Door ook samen te werken met North Sea Jazz hoopt Buma Cultuur haar bereik nog verder uit te breiden en jazz uit Nederland vooral ook onder internationale professionals en bezoekers extra onder de aandacht te brengen.” Aldus Ikaros van Duppen, manager jazz bij Buma Cultuur.

Ook North Sea Jazz-directeur Jan Willem Luyken is blij met de samenwerking: "Samen met Buma Cultuur gaan we de Nederlandse jazz optimaal onder de aandacht brengen van onze bezoekers én de internationale muziekindustrie, die in groten getale aanwezig is op North Sea Jazz. Daarnaast is de komst van de Jazzdag naar Rotterdam een grote aanwinst voor North Sea Round Town en ons festival. Een betere start van het jazzseizoen kunnen wij ons niet wensen."

Guide to Dutch Jazz
Beide partijen hopen door de inzet van een speciale gids te zorgen dat de Nederlandse artiesten extra opvallen in het immense aanbod van North Sea Jazz. Door Your Guide To Dutch Jazz at North Sea te verspreiden onder de internationale professionals en pers worden de optredens van Nederlandse artiesten extra onder de aandacht gebracht.