Beatstad Festival wordt verschoven naar eerdere datum in seizoen

14-05-2011 @ 21:26

Het festival Beatstad in Den Haag dat jaarlijks zo'n 40.000 bezoekers naar het Malieveld trekt, wordt verschoven van het laatste weekend in augustus naar een datum eerder in het festivalseizoen. Dit heeft de organisatie van het festival bekendgemaakt.

 "Het is ieder jaar ontzettend moeilijk om een grote internationale artiest te boeken. In de periode dat ons festival plaatsvindt zijn namelijk de meeste artiesten al niet meer op tournee. In de maanden mei tot en met juli vinden in Europa de grootste festivals plaats en is het aanbod beter. Om ook in de toekomst de beste acts te kunnen blijven boeken, zou het dus logisch zijn als wij ook in die periode het festival programmeren", aldus Arwin Touw, directeur AT Events en organisator van het Beatstad Festival.

In het verleden is er al eens overlegd over een mogelijke verschuiving.
De consequentie daarvan is dat het festival een jaar zou moeten overslaan, omdat de tijd tussen de twee edities te kort zou worden. Dit jaar zijn er nog minder internationale artiesten op tournee dan in andere jaren, waardoor deze situatie wordt aangegrepen om de verschuiving te realiseren. Dit houdt in dat er dit jaar in augustus geen Beatstad Festival zal plaatsvinden.

"Beatstad staat inmiddels al in de festival top 5 van Nederland en is dit jaar genomineerd als beste stadspromotie evenement bij de Nationale Evenementenprijzen. Door het festival te verschuiven naar een eerdere datum in het seizoen, kunnen wij ook in de toekomst een sterk aanbod blijven garanderen en Beatstad verder laten doorgroeien. Er is met de sponsors van het festival overleg geweest en zij hebben positief gereageerd op de verandering van de datum", aldus Arwin Touw.

De organisatie zal zo spoedig mogelijk een nieuwe datum bekend maken.